Glas Javnosti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV MASOVNOG UBICE IZ MLADENOVCA: Urošu Blažiću preti 20 godina robije! UBIO 9, RANIO 12 LJUDI!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je danas u 10 sati optužnicu protiv Uroša Blažića zbog sumnje da je 4. maja u selima Malo Orašje i Dubona ubio 9, a ranio 12 osoba.

Optužnicom Blažiću se na teret stavlja teško ubistvo za koje je, zaprećena kazna zatvora 20 godina.

Uroš Blažić u vreme izvršenja zločina nije napunio 21 godinu i bio je mlađi punoletnik, zbog čega shodno odredbama Krivičnog zakonika njemu nije moguće izreći kaznu doživotnog zatvora, već kao maksimalnu kaznu, kaznu zatvora u trajanju od 20 godina. Tužilaštvo je predložilo sudu ovu kaznu.


Ubici iz Mladenovca, optužnicom se stavlja na teret da je izvršio teško ubistvo, kao i nedzovoljena proizvodnja, držanje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica, kao i neovlašeno korišćenje tuđeg vozila.

U kući Uroša Blažića nađen je arsenal oružja

Pored Uroša Blažića, na optužnici Višeg javnog tužilaštva u Smederevu nalaze se i njegov otac, ujak i brat od ujaka.

Radiša Blažić, otac ubice se tereti za nedozvoljeno držanje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija, kao i teško delo protiv opšte sigurnosti.



Goran i Boris G. iz Kragujevca, ujak i brat od ujaka Blažića, optuženi su zbog opravdane sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljeno držanje oružja, jer su u kući i pomoćnoj prostoriji neovlašeno držali veću količinu oružja.

Tužilaštvo je tražilo da se otac ubice iz Mladenovca osudi na 20 godina robije zbog oba krivična dela za koja se tereti.

Za optužene Gorana i Boris G. tužilaštvo je stavilo predlog da budu osuđeni na kazne zatvora u trajanju od po 6 godina.

Blažić je ubio 9 osoba, a ranio 12

Tužilaštvo je prikupilo brojne dokaze koji ukazuju na opravdanu sumnju da je Blažić u selima Dubona i Malo Orašje nedaleko od Mladenovca ubio devet osoba, a 12 ranio.

Tužilaštvo je u obimnoj i detaljnoj istrazi saslušalo čak 62 osobe - oštećenih, očevidaca, kao i porodica žrtava.



Obavljeno je i oko 60 različitih veštačenja koji bi trebalo da nesumnjivo potvrde da je Uroš Blažić izvršio teška ubistva svojih komšija.

- Obavljena su balistička, DNK, fizičko hemijska, sudsko medicinska veštačenja. Takođe, urađeno je i psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog Blažića, ali i veštačenje mobilnog telefona - kaže izvor upoznat sa istragom.

Sagovornik dodaje i da je istragom utvrđeno da je Blažić ubio 9 osoba, a pokušao da ubije još njih 20 kada je nasumično pucao u selima Dubona i Malo Orašje. Samo osmoro njih, tada nije pogodio metak.

- Psihijatrijsko veštačenje ukazuje da je on bio potpuno uračunljiv - kaže izvor upoznat sa slučajem.


Glas javnosti/B06S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR