Glas Javnosti

POČINJE SUĐENJE TURČINU KOJI JE UBIO ŠABANA ŠAULIĆA

Hronika
Autor: Glas javnosti

U saobraćajnoj nesreći nedaleko od Bilefelda u kojoj su stradali Šaban Šaulić i Mirsad Kerić, a Slobodan Stojadinović zadobio teške povrede peošlo je skoro tri godine.

Čitav slučaj dobiće svoj sudski epilog i to upravo na krsnu slavu udovice kralja folka, Gordane - prenosi republika.rs. 

Ročište na kome će po prvi put pred lice pravde biti izveden Turčin, Alsin Levent, zakazano je za 20. januar, upravo na Svetog Jovana. Porodica Šaulić odlazi u Nemačku kako bi prisustvovala suđenju koje već izaziva ogromno interesovanje u javnosti do te mere da je sud dobio rekordan broj prijava za akreditacije predstavnika nemačkih, ali i medija iz okolnih država.

Porodica Šaulić će se sada prvi put sresti sa čovekom koji je usmrtio Šabana, a Gordana Šaulić je povodom svega ovoga izjavila: 

- Verujemo u sud u Nemačkoj i nadamo se maksimalnoj kazni, ali koliko god da bude osuđen, ništa ne može vratiti našeg supruga, oca i dedu Šabana niti umanjiti tugu i bol koje osećamo. Dve porodice su zavijene u crno i ostaju da žive sa tim doveka.

Za dvostruko ubistvo iz nehata, nanošenje telesne povrede iz nehata, kao i opasne radnje u saobraćaju, te vožnju bez vozačke dozvole, optužen je Nemac, turskih korena, rođen u Giterslou. Prema navodima Okružnog suda, on je priznao krivicu.

Kako je kasnije ustanovljeno, Alsin Levent je na dan nesreće vozio bez vozačke dozvole, a bio je i pijan kada je u automobilu"mazda 6" izazvao tešku nesreću na putu A2 u blizini Gitersloha. Kako je utvrđeno, Levent je vozio brzinom od 160 km/h, na mestu gde je u tom trenutku bilo dozvoljeno voziti 80 km/h.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR