Glas Javnosti

Пијан убио две сестре, у крви имао скоро два промила алкохола

Hronika
Autor: Глас јавности / Блиц / од 22.08.2018.

Читавог дана док сам будан мисли су ми везане за њих. Али тренутак када помислим да их никада више нећу видети, а то се догађа у току дана и по пет, шест пута, то је бол као да ме неко у срце убоде ножем.

Овако за "Блиц" прича Слободан Петровић из Ниша, отац Милице (27) и Марије (24) Петровић, које су настрадале 1. априла у Књажевачкој улици у Нишу када их је "опел астром" покосио пијани возач Стојан Николов (30) из Хума.

Настрадале сестре су биле изванредне студенткиње и девојке за пример, а кобног поподнева враћале су се од тетке, где су биле на ручку.

Стајале су на аутобуској станици када их је на тротоару колима усмртио пијани Николов, у чијој крви је, како је касније доказано, било најмање 1,98 промила алкохола.

Он не жели да разговара о Николову нити да коментарише оптужницу подигнуту против њега.

- Ми о њему нити причамо нити желимо да га видимо. Казна коју му суд буде одредио је она коју му закон предвиђа. Ми не желимо да разговарамо о њему, верујемо и поштујемо одлуку суда и тужлаштва. Ни највећем душманину ни најгорем непријатељу не бих пожелео ово кроз шта пролазимо. Ако постоји нека небеска правда, па казни онога ко је починио грех. Зашто се ово догодило нашим ћеркама, немам одговор на то - додаје Слободан.

Дани туге нису прошли, нити ће. Неутешни мајка и отац не крију бол.

- Супруга је изузетно тешко. Туга је неизрецива... Ми пијемо лекове, под озбиљним третманом смо, користимо антидепресиве. Али ви не можете мозак да искључите и да не мислите на то. Милица и Марија су биле заиста фантастична деца. Милица је била мастер психолог. Имала је просек преко 9,7. Корисник је била свих највиших државних стипендија. По завршетку факултета добила је стипендију "Зоран Ђинђић". А пре тога на завршној години и на мастер студијама користила је две године стипендију "Доситеј Обрадовић", која се даје само најбољима - са поносом о ћеркама и њиховом успеху говори Слободан.

Миличина жеља да се врати у домовину и овде ради била је јака.

- Психологија је нешто што је везано за поднебље, за нешто што си проживео са људима који говоре исти језик, имају исте проблеме. Није желела да ради у иностранству са људима које не разуме. А имала је прилике да врло лако остане тамо да ради за добру плату. Али је желела да ради са нашим људима, јер је таква особа била - вели Слободан.

Марија је студирала хемију и била стипендиста - просек јој је био преко 9,70 такође.

- Њен факултет траје три плус две године па је на трећој години имала ту стипендију "Доситеј Обрадовић" и на другој години мастер студија. Припремала је документацију за одлазак у Немачку. Била је изузетно интелигентна. У петак је документацију спремила за одлазак у Немачку, а у недељу се догодила трагедија - сећа се Слободан дана када је остао без обе ћерке. Подсетимо, Стојан Николов (30) пијан је убио две сестре на тротоару, као и бициклисту Светислава Тонића (82).

Возачу прети 12 година робије

Више јавно тужилаштво подигло је оптужницу против Николова, теретећи га за најтежи облик кривичног дела против јавног саобраћаја за који се може изрећи и 12 година затвора. Николв се терети да је возио кола из Доње Врежине ка центру града, када је прешао у супротну траку. Будући да је био под дејством алкохола од најмање 1, 98 промила, није био способан да управља возилом. Кретао се брзином од 85 километара на час на деоници на којој је прописана брзина од 50 километара на сат.

Глас јавности / Блиц / од 22.08.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR