Glas Javnosti

PETI MESEC OD KADA MU SE SUDI! Ponovo ODLOŽENO suđenje berberinu, ne dozvoljavaju mu da pobije ODLUKU

Hronika
Autor: Glas javnosti

Već pet meseci traje agonija suđenja Ninoslavu Jovanoviću, poznatom kao Malčanski berberin, koji je oteo dvanaestogodišnju Moniku i devet dana lutao po brdimo u okolini Niša.

Suđenje Ninoslavu Jovanoviću (47) iz sela Malča, optuženom za svirepo zlostavljanje dvanaestogodišnje devojčice, koje je trebalo da bude održano danas pred Višim sudom u Nišu, neće biti održano.

Kako je saopštila portparol ove pavosudne institucije Irena Gušić, razlog što je odloženo sušenje je što nije obavljeno psihijatrijsko veštačenje njegove žrtve, što je bio dokaz koji je trebalo da se izvede na današnjem  glavnom pretresu. 

Postupak protiv Malčanskog Berberina započeo je 29. maja kada je zatražio izuzeće zamenika Višeg javnog tužioca i požalio se da nije upoznat sa sadržinom psihijatrijskog veštačenja, zbog čega je pripremno ročište odloženo. Prilikom ponovnog pojavljivanja pred sudom, Jovanović je doveo u pitanje neuropsihijatrijsko veštačenje, odnosno tvrdio je da je zločin počinio u neuračunljivom stanju.  Zbog toga su u nastavku suđenja neposredno ispitani i neuropsihijatri ali i psiholog koji se bavio strukturom ličnosti optuženog.

Svedočili su i lekari niškog Kliničkog centra koji su zdravstveno zbrinuli devojčicu nakon što je spašena iz ruku otmičara. Maloletnica je do detalja opisala golgotu koju je prošla tokom devet dana,  koliko je provela u Jovanovićevom zatočeništvu.

Na poslednjem glavnom pretresu izjašnjavali su se lekari iz Zavoda za sudsku medicinu koji su veštačili povrede devojčice ali i biološke tragove koji terete Jovanovića. 

Mada se glavni pretresi zakazuju u razmaku od par nedelja, suđenje ulazi u peti mesec s obzirom na to da sud ne želi da napravi bilo kakav propust koji bi Jovanoviću omogućio da pobije sudsku odluku u postupku po pravnim lekovima.  Zbog svireposti zločina i činjenice da je iza rešetaka zbog istovrsnih krivičnih dela proveo 22 godine, Malčanski berberin bi mogao da prvi u Srbiji  bude osuđen na kaznu doživotnog zatvora.

Ovaj nemili događaj se dogodio decembra prošle godine, kada je Ninoslav Jovanović, u Brzom Brodu na putu do škole oteo dvanaestogodišnju Moniku Karimanović,a pronađeni su tek devet dana kasnije, jer je silovatelj izmicao policiji. Uhapšen je na groblju u rodnom selu.

(Glas javnosti)

 

 

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR