Glas Javnosti

PETAR STRUGAR NIJE JEDINI: Ovo su srpski glumci koji su svetlost pozornice zamenili krivičnim delima i sudnicama!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Fizički obračun glumca Petra Strugara sa pomoćnim radnikom na salašu čiji je zakupac intrigira već nekoliko dana Srbiju. Međutim, nije Strugar jedini glumac koji je imao problema sa ponašanjem ali i sa zakonom. Glas javnosti vas podseća na pojedine domaće dramske umetnike koji su umesto scenskih svetala jedno vreme završili pod refelektorima rubrike crna hronika.

Svakako najviše pažnje privukao je tragičan događaj iz sada već davne 1993. kada je Žarko Laušević, tadašnja najveća glumačka zvezda ovih prostora, u jednom podgoričkom kafiću u samoodbrani ubio dva mladića a trećeg ranio. Junak filmova "Oficir s ružom" i "Boj na Kosovu" je, posle više izrečenih presuda koje su ukidane pred Vrhovnim sudom Crne Gore, 2001. godine pravosnažno osuđen na maksimalnu kaznu zatvora od 13 godina, zbog prekoračenja nužne odbrane u obračunu. Pomilovao ga je predsednik Srbije Boris Tadić 2011. godine, na osnovu bilateralnog sporazuma između Srbije i Crne Gore koji je predviđao da osuđeni izdržava kaznu u zemlji čiji je državljanin. Poslednjih godina Laušević se vratio glumi  a u seriji "Koreni" rađenoj po romanu Dobrice Ćosića briljirao je kao Aćim Katić.

Glumac koji je je u javnosti više poznat kao voditelj, Milan Kalinić, prošle godine je na večitom košarkaškom derbiju bio akter tuče sa jednim navijačem. To nije Kalinićevo jedino krivično delo, godine 2011. uslovno je osuđen na dve godine zbog krađe televizora iz prostorija SD Crvena Zvezda 1992. godine.

Doajeni srpskog glumišta Tanasije Uzunović i Ivan Bekjarev potukli su se tokom prijema nakon premijere predstave Karolina Nojber. Prijem se odvijao normalno, do trenutka kada prisutni nisu primetili koškanje između Uzunovića i Bekjareva.

- Prišao mi je Tanasije i dva puta me preko naočara udario u glavu. Morao sam da se branim, uzvratio sam. Tom prilikom sam polomio mali prst na ruci, zbog čega ću morati da nosim gips najmanje mesec dana, izjavio je Bekjarev tom prilikom. Nakon incidenta, Bekjarev je podneo prijavu protiv Uzunovića. Nekoliko godina nakon toga Uzunović je ponovo bio junak rubrike crna hronika kada je u Narodnom pozorištu u Beogradu u foajeu grubo odgurnuo balerinu tog pozorišta.

Droga je takođe bila problem među pojediniom našim poznatim glumcima. Najsvežiji je primer Baneta Vidakovića koji je letos uhapšen kada su mu pronašli 30 grama heroina. Pored Vidakovića uhapšen je i njegov prijatelj koji je drogu krio u maski na licu. Bane je sudiji priznao da je dugogodišnji zavisnik i da drogu koristi svakodnevno.

- Svi moji prijatelji znaju da se drogiram, ali će vam svako od njih reći da ne valjam drogu. Nisam valjda lud da u ovim godinama idem u zatvor i brukam svoju decu. Svoj porok ne krijem, ali daleko od toga da sam diler - rekao je tada vidno uzbuđeni Vidaković koji je u pritvoru proveo 48 sati.

Glumac mlađe generacije Viktor Savić uhapšen je 2006. takođe zbog posedovanja droge. Viktor Savić, Igor Grubor i Nemanja Perić uhapšeni su u strogom centru Beograda na uglu ulica Kralja Petra i Kneza Mihaila. Glumac je od Grubora kupio 1,30 grama marihuane, dok je 0,48 grama hašiša već imao kod sebe. Tokom suđenja Savić je potvrdio da je droga bila njegova, ali je rekao i da nije znao da je zabranjeno imati je. Strugar je osuđen na novčanu kaznu od 60.000 dinara.

Probleme sa drogom imao je i glumac Nebojša Bakočević.

Javnost je bila veoma uznemirena i slučajem Gorana Jevtića koji je optužen da je 2014. godine pokušao obljubu maloletnika. Krivičnu prijavu protiv Jevtića, policiji je prvo podneo otac 14-godišnjeg dečaka, uz tvrnje da mu je glumac obljubio sina u toaletu somborskog pozorišta i to tokom održavanja festivala "Pozorišni maraton". Kako je ranije objavljeno, otac je nešto kasnije prijavu povukao, ali je dečakova majka ponovo aktivirala, podnevši je Tužilaštvu.

Maloletni dečak se, navodno, zbližio sa Jevtićem, koji mu je omiljeni glumac, i zajedno su tokom festivala izlazili na predstave i u kafane. U krivičnoj prijavi protiv glumca, prema onome što je pisano, navodi se dečakova verzija događaja, prema kojoj se sve događalo u četiri sata posle ponoći. Navodno su obojica bili pripiti i glumac ga je u jednom trenutku poljubio. Dečak ga je, kako se tvrdi odgurnuo, ali ga je Jevtić tada seksualno iskoristio. Jevtić je pred Osnovnim sudom u Somboru osuđen na 10 meseci kučnog zatvora zbog nedozvoljenih polnih radnji. Nakon žalbi odbrane i tužilaštva, kazna je preinačena i on je pravosnažno osuđen na 10 meseci zatvora u nekom koje služi u kućnom pritivoru. 

(Glas javnosti/S. Milovanović)

 

 

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR