Glas Javnosti

PAPRENO PLAĆENO UBISTVO 'PINK PANTERA': Ova likvidacija plaćena je čak 150.000 evra u novcu i kokainu

Hronika
Autor: Glas javnosti

Vođa kavačkog Radoje Zvice za kojim je Srbija raspisala crvenu međunarodnu poternicu, za egzekucije koje je naručivao "odužio" se Veljku Belivuku zvanom Velja Nevolja u kokainu i novcu.

Za otmicu i brutalno ubistvo Nišlije, člana "Pink Pantera" Milana Ljepoje, Zvicer je iskeširao oko 150.000.

Vođa kavačkog i jedan od osnivača kavačkog klana u bekstvu je oko dva meseca. Kada je crnogorska policija, krajem marta na osnovu obaveštajnih podataka holandske policije o kriminalnoj mreži, upala u porodičnu kuću Zvicera u Kotoru u naselju Kavači, on nije zatečen.

Na osnovu operativnih podataka, vođa “kavača” je u Južnoj Americi, a njegova poslednja poznata lokacija bio je Brazil.

 

Uprkos tome što se u domaćoj javnosti ime Radoja Zvicera najglasnije čulo kada je pokušano njegovo ubistvo u Kijevu u Ukrajini, a potom i vezano za Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, on je značajan igrač u kriminogenom miljeu. Svojom izuzetno dobro organizovanom mrežom, Zvicer pokriva Balkan i Evropu kokainom i ima kontakte i izvore u nekoliko evropskih policija. Kako se pretpostavlja Zvicer na direktnoj liniji sa jednim od kolumbijskih kartela.

Kako se navodi Zvicer je naručilac ubistva "Pink Pantera" Milana Ljepoje koga je otela grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Vođa  kavčana ovo ubistvo je poručio jer je nakon povratka iz Ukrajine dobio informaciju da je Ljepoja tražio njegovu likividaciju. Dvojica egzekutora koji su uhvaćeni u Ukrajini su iz Niša, kao i Ljepoja i viđani su sa njim u društvu. Međutim, do danas, nije sasvim rasvetljeno da li je Ljepoja i zaista naručio Zvicerovo ubistvo ili je Kotoraninu neko "prodao" ovakvu informaciju.

 

Veći deo od oko 150.000 evra koliko su plaćeni otmica i ubistvo Belivuk je uzeo za sebe, a deo je dao svojoj desnoj ruci Marku Miljkoviću

U kući strave u Ritopeku gde su Velja Nevolja i njegova desna ruka Miljković, mučili do smrti, a potom mleli svoje protivnike pronađen je DNK Milana Ljepoje.

Prema saznanjima dnevnika "Blic" Zvicer i Belivuk su imali odnos koji nije bio zasnovan samo na “poslu”. Velja Nevolja se divio Zviceru i trudio se da neprestano oduševljava jer njegov stav mu je bio bitan. Velja Nevolja Zviceru se obraćao sa poštovanjem i oslovljavao ga sa “šefe”.

- Činjenica je da je upravo Zvicer pomogao Belivuku da se posle ubistva Aleksandra Stankovića - Saleta Mutavog, uzdigne, organizuje. Bio mu je u neku ruku savetodavac – kaže neimenovani izvor blizak istrazi, a prenosi Blic.

 

Ozbiljan igrač u svetu mafije, Zvicer je, Velju Nevolju je osim novcem i kokainom nagrađivao i rečima da mu je: “Najbolji vojnik”. Prema  izvorima bliskim istrazi Zvicer je kontaktirao direktno sa Belivukom, a sa Markom Miljkovićem samo u slučaju da Velja Nevolja u tom trenutku ne može da komunicira.

Kako se navodi Belivuk i Miljković svoje "vojnike" najčešće plaćali u kokainu, koji bi ovi potom prodavali i uzimali zaradu. Keš je ostajao kod vođa grupe. Poslednja isplata, razmena i dogovori u četiri oka o daljim planovima ali i egzekucijama između velje Nevolje i njegovog šefa Zvicera bila je krajem januara.

Nekoliko dana po povratku  iz Crne Gore u Srbiju, gde su bili u gostima, Belivuk i Miljković su uhapšeni. Uz hapšenja u Beogradu i u Crnoj Gori su uhapšena lica za koja se sumnja da su trebali da likvidiraju Belivuka i Miljkovića na aerodromu Tivat.

Za sada je na svetlost dana isplivalo da je Zvicer svojevremeno u slučaju opasnosti, Crnu Goru napuštao i u pravcu Kosova. Prema navodima "kavčani" imaju dobru mrežu i na Kosovu, a Zvicer i u tamošnjoj policiji u Prištini. Slično kao i u Crnoj Gori, hapšenje je izbegao i u Prištini. Kako se navodima ima nekoliko “štekova” i u Evropi pa je posle bekstva iz Prištine, otišao u Istanbul, potom Beč, a zatim i u Cirih. Sve vreme koristio je lažna dokumenta.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR