Glas Javnosti

Pao sa osam kila trave u skupocenom maseratiju, poznat policiji od ranije

Hronika
Autor: Glas javnosti

Dimče Kimov koji je od ranije dobro poznat policiji, ponovo je uhapšen u četvrtak u koordinisanoj akciji SBPOK, zbog trgovine drogom i oružjem, a lisice na ruke stavljene su mu u luksuznom "maseratiju" na području Ralje.

Kako je saopštio MUP, akcija u kojoj su pored Kimova uhapšene još tri osobe, izvedena je posle višemesečnog zajedničkog rada UKP, SBPOK i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Uhapšena i žena

- Osim Kimova uhapšeni su M.S. (38), V.S. (42) i S.S. (41). Sumnja se da je ova grupa duže vreme vršila krivična dela na teritoriji Beograda, a svo troje privedenih sumnjiče se za proizvodnju i trgovinu drogom. Jedino se Kimovu stavlja na teret da je nedozvoljeno posedovao i trgovao oružjem i eksplozivnim materijama, a dva pištolja koja su oduzeta kao i novac, navodno su pronađeni u njegovom stanu - kaže izvor a prenosi kurir.rs:

- Inače, Kimov je u trenutku hapšenja bio u kolima sa M.S., dok su V.S. i devojka S.S. uhapšeni posebno.

Pretresom više stanova i vozila koja su koristili osumnjičeni zaplenjeno je osam kg marihuane spakovane u 16 paketa, dva pištolja, oko 30.000 evra i vagicu za precizno merenje.

- Osumnjičenima je određeno zadržavanje i oni će biti ispitani u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. Ime Dimčeta Kimovog poslednji put se u medijima pominjalo 2019. godine kada je on uhapšen zbog trgovine drogom i oružjem.

- U njegovom "ford fokusu" tada je pronađen kilogram eksploziva, a osim njega uhapšena je i devojka koja se teretila za trgovinu narkoticima. Kod nje je, kao i kod Kimova, pronađen paket kokaina - priča izvor i nastavlja:

- Istražitelji su tada proveravali da li je Kimov možda snabdevao oružjem i eksplozivom druge kriminalne grupe - naveo je sagovornik Kurira.

Bogat dosije

Inače, Kimov ima za sobom bogatu kriminalnu biografiju.

- Prvi put je uhapšen 1998. godine, kada su kod njega pronašli bombu, a šest godina kasnije hapšen je zbog podvođenja devojaka. Nakon toga je 2007. uhapšen sa 600 grama kokaina. Tom prilikom lisice na ruke stavljene su mu zajedno sa Jovicom Radonjićem koji je ubijen 2015. godine na Zvezdari - podsetio je izvor.

Zbog podvođenja devojke M.T. u Italiji Kimov je kao deo pančevačke grupe osuđen na četiri godine robije. Devojku su prvo zatočili u Pančevu, prebacili u Beograd, pa u Hrvatsku.

- Oni su devojci dali falsifikovana dokumenta, ubedili je da će u Italiji raditi mesečno za 3.000 do 4.000 evra, pa je brodom iz Splita prebacili u Ankonu i na kraju Trevizo. Uzimali su joj sav novac koji bi zaradila - tvrdi izvor - prenosi kurir.rs.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR