Glas Javnosti

Pala banda RAZBOJNIKA: Srbin pljačkao i ubijao po Berlinu

Hronika
Autor: Glas javnosti/kurir

U Berlinu su uhapšena tri muškarca, starih 22, 23 i 37 godina, srpske i nemačke nacionalnosti, zbog sumnje da su prilikom pljački ubili muškarca (83) i ženu (67).

Nemačka policija rasvetlila je zločine iz jula meseca ove godine. Kako navode nemački mediji, sumnja se da su uhapšeni imali još pomagača za kojima se traga.

Kako se sumnja, ova grupa muškaraca je starijim žrtvama upadala u domove, pretila im, tukla ih i vezivala, a zatim pljačkala. Nekoliko starijih muškaraca i žena je povređeno tokom tih razbojništava, a dvoje je ubijeno, navodi se na nemačkom portalu Berlinerkurier.

Banda ovih surovih pljačkaša, navodno, prilikom pljačke u avgustu ubila je ženu (67) u njenom stanu u Berlinu. Tri dana kasnije, policija je pronašla i telo muškarca (83) u drugom stanu na prvom spratu jedne zgrade.

Prema dosadašnjim istragama, uhapšeni i navodni saučesnici mogli bi biti odgovorni za još najmanje  četiri pljačke starijih ljudi, za koje se navodi da su ih počinili između 1.jula i 1. septembra 2022. u Berlinu. Na nemačkom portalu Berlinerkurier navode da su 1. jula 2022. tri muškarca i žena udarali i vezali penzionera (81) i njegovu suprugu (87), kao i da su im pretili nožem i nakon toga su im iz stana uzeli novac i pobegli.

Napadnuti bračni par je uspeo da se oslobodi, ali su oboje zadobili teške povrede glave. Dva muškarca su 25. jula napala i 82-godišnjaka u njegovom stanu. Žrtva je uspela da se oslobodi okova i prošao je sa lakšim telesnim povredama. Policija je saopštila da su razbojnici pobegli sa njihovom gotovinom, kao i drugim ličnim stvarima.

Četiri muškaraca su počinili još jednu pljačku 25. avgusta. Tada im se na meti našao muškarac (74), koga su oborili na pod, vezali ga i pretukli u njegovom stanu nakon što je otvorio vrata na njihovo kucanje. Lakše je povređen i dobio je medicinsku pomoć.

Takođe, banda pljačkaša napala je i 1. septembra 2022, nakon što sunapali jednu ženi. Međutim, opet su uspeli da pobegnu sa ukradenim stvarima.

Troje pripadnika ove bande sada je uhapšeno. dok se za ostalima traga, i kako je navela nemačka policija među njima ima i državljana Srba, ali i državljana Nemačke.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR