Glas Javnosti
posta

PAKLENA NOĆ U NIŠU: Vatra ZAHVATILA soliter, žena sa dvoje dece bežala liftom punim DIMA, pukom srećom NIJE BILO ŽRTAVA (VIDEO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

U Nišu se dogodio požar u stanu koji je već jednom izgoreo i nikada nije popravljena šteta a vlasnik stana skuplja po kantama za smeće i komšije strahuju da se ovako nešto ne postane svakodnevica kod njega u stanu.

Velika tragedija izbegnuta je u noći između petka u subote u Nišu kada je majka sa dvoje dece bežala od vatrene stihije u jednom soliteru.

U trenutku kada je vatra gutala stan na petom spratu zgrade na uglu ulica 7. jula i Stefana Prvovenčanog, žena je, u pokušaju da se evakuiše, sa decom ušla u lift. U jednom trenutku lift je počeo da se puni dimom.

Iako vatra u velikom broju slučajeva dovede do nestanka struje, majka sa decom je imala sreću, pa se to večeras nije dogodilo. Lift je nastavio da se spušta, a njih troje su bezbedno izašli iz zgrade. Da se lift u nekom trenutku zaglavio posledice bi bile nemerljive.

I stanari sa nižih spratova zgrade su se evakuisale na vreme.

- Osetili smo miris dima i prvo pomislili da su u putanju utičnice. Krenuli smo da tražimo da li se zapalilo nešto u stanu, kada smo od komšija čuli da je požar na petom spratu. Uzeo sam ženu i dete i izveo ih ispred zgrade - kaže jedan od komšija.

Komšije svedoče da je požar izbio ponovo u stanu kod komšije kom je 2007. godine već izgoreo stan dok je gledao tesniski meč Jelene Janković. Od tada na prozorima stana nisu zamenjena stakla.

- Jedna komšika mi je pozvonila na vrata i rekla da gori dva sprata iznad nas. Mnogo sam se uplašila jer sam pomislila da gore cela dva sprata, a ne da je požar dva sprata iznad našeg stana. Odmah smo izašli ispred zgrade. U pitanju je komšija kom je već goreo stan pre nekoliko godina i koji se dosta problematično ponaša. Stan je ostao nepopravljen od požara, a on skuplja stvari po kontejnerima i živi nekim čudnim životom. Svi smo u strahu od njega da se opet ne zapalimo - kaže jedna od komšinica.

 

Na teren su izašli vatrogasci sa dva vatrogasna vozila i oni intenzibno rade na lokalizaciji i gašenju požara.

Teže posledice sprečene su zahvaljujući pravovremenoj reakciji policije i vatrogasnih jedinica, koji su brzo stigli na lice mesta i počeli da rade na sanaciji požara.

Vlasnik stana spasen je zahvaljujući brzoj intervenciji interventne brigade niške policije. Naime, oni su prvi pristigli na lice mesta, nakon što je primećen dim koji kulja iz stana na petom spratu ove zgrade, bez sekunde razmišljanja, utrčali u stan koji je u tom momentu već bio prepun dima i iz njega izneli nesavesnog vlasnika.

Prema prvim informacijama, nema povređenih među policajcima koji su intervenisali na licu mesta, ali su se neki od njih tokom akcije spasavanja dobro nagutali dima. Pripadnici interventne brigade su nakon toga alarmirali vatrogasce, što je sprečilo teže posledice požara u ovoj višespratnici, koja je jedna od viših i starijih zgrada u Nišu.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR