Glas Javnosti

PACIJENT IZ GORNJE TOPONICE SKOČIO SA TERASE BOLNICE: Drama u psihijatrijskoj ustanovi!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Pacijent psihijatrijske bolnice u Gornjoj Toponici skočio je juče sa terase ove ustanove i srečom prošao samo sa povredom skočnog zgloba.

To je za dnevnk Blic potvrdio i direktor Toponice Milan Stanojković:

- Psihijatrijski pacijenti u fazi pogoršanja često imaju nepredvidivo ponašanje. Naše osoblje sve vreme vodi računa o njima, vi ne možete u svakom trenutku biti pored svakog pacijenta zato što se na odeljenjima nalazi po pedesetak pacijenata. Nije skakao sa sprata, on je skočio sa ne velike visine, sa jedne terasice i vraćen je da odeljenje. Čak je izgledalo da povreda nije nešto značajna zato što je hodao, nije se nešto posebno žalio na bol, međutim, za svaki slučaj ga je dežurni doktor uputio na rentgen i utvrdilo se da je povreda ipak prisutna i da treba da se sanira, to je sve što mogu da vam kažem - kaže Stanojković.

Zaposleni u Toponici koji su ranije upozoravali da bi ova klinika trebalo da ima obezbeđenje, kao i veći broj radnika zbog specifičnog stanja pacijenata, kažu da i ovaj slučaj potvrđuje njihove primedbe.

- Tu bi trebalo da postoje rešetke, a ne da može da se beži. Samo bih rekao da je to isto odeljenje na koje smo već ukazivali, gde je preminula medicinska sestra. Podsećam, dežurala je samo ona - kaže jedan od radnika.

Direktor Pshijatrijske bolnice ističe da imaju broj radnika u skladu za kadrovskim planom koji je objavljen u Službenom glasniku i koji podrazumeva 487 radnika svih struktura.

Dodaje da su kolege postupile po pravilima koja nalažu u ovakvim situacijama, pacijet je na Odeljenju za ortopediju, a nakon što mu saniraju povrede biće vraćen na Kliniku.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR