Glas Javnosti

OVO JE UHAPŠENI ZBOG UBISTVA MILANA ŠUŠE: Branko pratio metu, pa egzekutoru javio kad može da puca!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Branko Savović (34) iz Pančeva, koji se sumnjiči da je učestvovao u ubistvu Milana Šuše u Zemunu 17. februara ove godine bio je aktivan na društvenim mrežama na kojima je redovno objavljivao svoje fotografije.

Podsetimo, on je uhapšen ubrzo posle zločina i na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, koje ga sumnjiči za učešće u ubistvu i nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja, branio se ćutanjem posle čega mu je određen pritivor.

Inače, on je uhapšen s rancem na leđima, u trenutku dok je pokušavao da pobegne iz Srbije.

Na jednoj od fotografija, Branko Savović sedi u kafiću u društvu Vladimira Jovanovića, zvanog Maradona, MMA borca koji je 30. aprila 2018. u Pančevu preživeo pucnjavu u kojoj je teško ranjen sa sedam metaka. Posle pucnjave, koja se dogodila rano ujutru ispred vrtića u kojem je ostavio svoju ćerku, Jovanoviću je amputirana noga.

Tri godine kasnije, Maradona je optužen da je podstrekao izvršioce na ubistvo navijača Partizana Timotija Stojanovića, zvanog Džimi, koje je izvršeno 27. januara 2021. u Starčevu.


Milan Šuša   (Foto: Privatna arhiva)

Branko Savović koji je objavio sliku s njima, prema naredbi o sprovođenju istrage, sa osumnjičenim za kojim se traga, od 12. do 15. februara obilazio lokacije u blizini kuće u kojoj je Šuša živeo, opservirao teren i ubijenog kako bi utvrdili kakve su njegove navike, kuda se kreće i sa kim. Prethodno su 4. februara iz rentakar agencije iznajmili i "škodu", kojom su se dovezli do blizine kuže ubijenog na dan ubistva - kaže izvor.

Kako se sumnja, kobnog dana, Branko koji je uhapšen dovezao je osumnjičenog koji je direktni izvršilac zločina.

- Dovezao ga je blizu kuće Milana Šuše i parkirao iznajmljeni auto na mesto sa kog su mogli da vide ubijenog kada izlazi iz svoje kuće. Pošto je video Šušu da oko 10.05 sati izlazi svojim automobilom iz dvorišta porodične kuće, Pančevac je to javio drugom osumnjičenom putem aplikacije za kriptovanu komunikaciju "Signal" a on je krenuo ka kući ubijenog - saopšteno je ranije iz tužilaštva za šta se sumnjiče.


Milan Šuša   (Foto: Privatna arhiva)

Ubica, kog su snimile i sigurnosne kamere dotrčao je do Milana Šuše, koji je već izašao iz automobila da zatvori vrata od kapije dvorišta porodične kuće, prišao mu i ispalio najmanje sedam hitaca u njega.

- Šuša se pre prvog pucnja okrenuo, praktično je gledao u cev pištolja. Od prvog hica koji ga je pogodio u glavu, pao je na zemlju a ubica je nastavio da puca u njega - podseća sagovornik.

Posle zločina, kako se sumnja, ubica i njegov saučesnik pobegli su na različite strane, a zbog sumnje da je ubici pomogla da napusti Srbiju uhapšena je Danijela Z. (28) iz Kruševca.


Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR