Glas Javnosti

OVO JE RATNI VETERAN KOJI JE NASTRADAO NA PARAGLAJDERU U NIŠKOJ BANJI

Hronika
Autor: Glas javnosti

Ratni veteran Miroljub Janićijević Ceki (53) iz Niša poginuo je oko 14,30 prilikom poletanja paraglajderom.

Tragedija se dogodila na uzletištu Koritnjak iznad Niške Banje.

- On je bio velika drugarčina. Bio je pripadnik 63. padobranske brigade tako da je učestvovao u ratovima iz devedesetih. Iza sebe ima iskustvo od 6,500 skokova padobranom. Niš i Srbija su izgubili velikog čoveka - priča  jedan od njegovih starih drugara iz brigade.



- Miroljub je izgubio život danas zato što mu se nekako "zatvorila" jedna strana paraglajdera. Ne znam kako se to dogodilo - objašnjava njegov drug. Grupa njegovih prijatelja je uspela oko 17 sati da izvuče telo iz šume. Niška policija je potvrdila da se tragedija dogodila.

- Dobili smo prijavu oko 14,50 da je muškarac pao u ataru sela Koritnjak. Uviđaj je izvršen, obavešteno je nadležno tužilaštvo i naložena je obdukcija tela- rečeno je u policiji.



On je samo nekoliko minuta pre pogibije snimio je svoj let. Miroljub je uživao u letu sa svojim prijateljem koji na snimku jede jabuku. Njih dvojica su razgovarali, da bi nešto kasnije Janićijević poginuo. Nišlije se na društvenim mrežama opraštaju od Janićijevića koji se više do tri decenije bavio paraglajdingom i koji je bio pripadnik 63. padobranske brigade.

Glas javnosti/Kurir

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR