Glas Javnosti

OVO JE DAVID KOJI JE ZAKOPAO OCA U KUĆI U ZEMUNU DA BI PRIMAO NJEGOVU PENZIJU! (FOTO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

David Drobnjak (53), koji se sumnjiči da je oca Branislava (79) zakopao ispod betonske ploče u kući u Zemunu, ranije se zvao Dejan, a promenio je ime posle odsluženja zatvorske kazne u inostranstvu.

Podsetimo, on je juče u pratnji dva advokata došao sam u Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu i priznao da je oca pre osam godina sahranio u kući, kako bi nastavio da prima njegovu penziju.

- Izjavio je da mu je otac preminuo prirodnom smrću i da ga je sahranio u kući. Policija i dežurni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu odmah su izašli na lice mesta. Tužilac je naložio da se obavi uviđaj i ekshumacija ostataka koji su pronađeni - podseća sagovornik.

Davida, koji se ranije zvao Dejan, komšije njegovog pokojnog oca nisu dobro poznavale i nisu ga često viđale.

- Navodno je u inostranstvu osuđivan za teška krivična dela i tamo je služio kaznu. Po odsluženju kazne, vratio se u Srbiju, i tada je i promenio ime - kaže sagovornik.


(Foto: Privatna arhiva)

Podsetimo, dežurni tužilac naložio je obdukciju i toksikološke analize kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

- U zemlji prekrivenoj betonskom pločom su pronađene ljudske kosti - kaže izvor iz istrage i dodaje da su vatrogasci morali da lome i razbijaju beton kako bi došli do posmrtnih ostataka.

- Vrata kuće su posle obavljenog uviđaja zapečaćena, na njima stoji obaveštenje policije. Unutra se vidi krš i lom posle razbijanja betona - kaže izvor.

Inače, komšije kažu i da Branislava, Davidovog oca, nisu videli od 2016. godine.

- Nismo ga videli od oktobra 2016. godine. O njemu je do tada brinuo sin, komšinici je kasnije rekao da mu je otac u domu za stara lica. Čuli smo da on živi na Altini, i da mu je otac kupio stan - kaže jedan od njih.


Glas javnosti/K04S


BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR