Glas Javnosti

Otkriveno šta je studentkinja Azra kazala pred SUDOM U BIH: Otkrila i kad je saznala za poternicu

Hronika
Autor: Glas javnosti

Pred sudom Suda BiH danas je održano ročište u ekstradicionom postupku koji je pokrenut nakon hapšenja Azre Š. (21), za kojom je Interpol Beograd raspisao poternicu zbog pomaganja i podsticanja u teškom ubistvu.

Osumnjičena Azra Š. je u utorak uhapšena po međunarodnoj poternici u Sarajevu zbog sumnje da je učestvovala u brutalnoj likvidaciji Ranka Radoševića (54), zvanog Ranko Eskobar. Za ovo krivično delo preti joj do 40 godina robije. Studentkinja Azra Š. iz Brčkog uhapšena je u Studentskom domu Bjelave u Sarajevu.

Potvrdila da je bila u Beogradu

Na početku pretresa sudija je upitala Azru da li je krajem februara do marta bila u Srbiji.

- Jesam, do 7. marta sam bila u Beogradu - kazala je Azra Š, i potvrdila da je saznala da je za njom raspisana poternica tek kad je policija u Sarajevu došla po nju na Bjelave.


Advokat Damir Kočo, koji je zastupa, rekao je da odbrana traži da predmet ide u redovnu proceduru. S obzirom na ovo izjašnjenje, od pravosudnih organa Srbije biće zatraženo da podnesu zahtev za ekstradiciju sa svom potrebnom dokumentacijom.

Kako je po poternici zatraženo da se Azri Š. izrekne zadržavanje, to će sud naknadno odlučiti da li će studentkinja zadržavanje od 18 dana provesti u zatvoru ili u kućnom pritvoru pod merama zabrane.

Mogla bi biti izručena Srbiji


- Ona je vanredni student, upisala je magistarski, ima dve adrese, u Brčkom i u Studentskom domu na Bjelavama, gde je i nađena. I sama je rekla da je boravila u Beogradu, ali videćemo pod kojim okolnostima. Do dostavljanja zahteva za izručenje predlažemo da se pusti i odredi joj se ili kućni pritvor ili mere zabrane. Azra je dete nepovezano bilo s čim i nema nameru da beža. Ona se nije krila - kazao je advokat Kočo.

Po ugovoru o međunarodnom o izručenju vlastitih državljana, mogla bi biti izručena Srbiji.

Glas javnosti/Kurir

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR