Glas Javnosti

OTKRIVENO KAKO SU TIJANA AJFON I MIMI ORO POVEZANE SA EKIPOM VELJE NEVOLJE: Prenosile drogu i mamile ljude u "štek" kuće?!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Starlete Tijana Maksimović (28), zvana Tijana Ajfon, i Milica Živanović (30), zvana Mimi Oro, privedene su juče zbog sumnje da su povezane sa ekipom Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja.

Tijana i Mimi su, prema operativnim saznanjima, prenosile drogu i razne informacije za pomenutu ekipu, a sumnja se čak i da su mu pomagale da dođe do nekih žrtava, pišu mediji.

Dobro upućen izvor u istrage kaže da su Tijana i Mimi bile u stalnom kontaktu sa Belivukom i članovima njegove bande.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Tijana Maksimovic (@ticamaksimovic)

-Njih dve su u više navrata snimljene kako dolaze u "štek bunker" na Partizanovom stadionu. Osim toga, Tijana je bila verena s Milovanom Tadićem Miksom, koji je uhapšen zajedno sa Belivukom 4. februara. Miksa je jedan od najbližih Veljinih saradnika i bio mu je šef obezbeđenja. I nakon što su Tijana i Miksa raskinuli, starleta je nastavila da sarađuje s Veljinim klanom - priča izvor i dodaje da je Belivuk iskorišćavao Tijanu i Mimi za razne poslove.

-Starletama je zapravo imponovalo to što se druže sa "žestokim momcima", a dobijale su i neke pare od Belivuka, pa ih je ovaj navukao da rade svašta za njega. Sumnja se da su prenosile drogu, ali i razne druge pošiljke. Međutim, postoje indicije da ih je mafijaški bos zloupotrebio u više navrata da namami neke ljude u "štek" kuće- govori izvor.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Milica mimi oro (@mimi_oro_milica)

Kako se saznaje, Tijana Ajfon i Mimi Oro su tokom saslušanja u prostorijama Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) tvrdile da ne znaju baš ništa o poslovima Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i ostalih članova klana. Bile su veoma uznemirene i uplašene. Inspektori su im ponudili i da odgovaraju na poligrafu, ali još nije poznato da li su one to prihvatile. Inače, Tijanin bivši verenik Milovan Tadić Miksa odranije ima podeblji kriminalni dosije.

I sama Tijana je imala problema sa zakonom. Ona je 27. maja 2020. uhapšena u vili u mestu Suvi Do kod Bijeljine zbog organizovanja kokainskih orgija. Tokom policijske racije, "na gomili" je tada zatečeno devet devojaka i 26 muškaraca, a zaplenjena je i manja količina kokaina, 10 pištolja i 10.000 evra.

Među akterima orgija bilo je dosta osuđivanih kriminalaca, ali se tamo zatekao i čuveni slovenački fudbalski sudija Slavko Vinčić, koji je delio pravdu i na utakmicama Lige šampiona. Odmah posle racije uhapšeno je 16 osoba, međutim, devetoro je ubrzo pušteno na slobodu i oni su kasnije saslušani samo kao svedoci.

Foto: Youtube/Insajder

Kako je utvrđeno istragom, Tijana je 27. maja prošle godine, u vreme vanrednog stanja zbog epidemije korone, sa četiri drugarice z Srbije prešla u Republiku Srpsku čamcem preko Drine. Prema optužnici, ona je podsticala na prostituciju Sofiju G. (27) i Mariju K. (28) iz Beograda, kao i Jovanu D. (27) iz Mladenovca i Sašu P. (32) iz Čačka. Dogovor je bio da pružaju seksualne usluge u vili u Suvom Dolu za iznos od 500 evra po noći za svaku od njih.

Maksimovićeva se krajem januara nagodila sa Tužilaštvom BiH i priznala da je organizovala "međunarodnu prostituciju" u toj vili! Po tom sporazumu, ona je osuđena na godinu dana zatvora, ali je izbegla robiju tako što je pristala da plati novčanu kaznu u ukupnom iznosu od 17.250 evra.

Mimi i Tijana su, inače, najbolje drugarice i kad je Ajfonka bila hapšena, njena "koleginica" ju je javno branila i pravdala je. Podsetimo, policija je u saradnji sa BIA, posle višemesečnog praćenja, 4. februara uhapsila Veljka Belivuka, vođu Partizanove navijačke grupe "Principi", zatim Veljinu desnu ruku Marka Miljkovića Mareta (29) i još 20 njihovih najbližih saradnika. Belivuk i njegova banda terete se za više ubistava, iznude, reketiranje i preprodaju droge.

(Glas javnosti/Informer)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR