Glas Javnosti

Otkriveno kako JOCA AMSTERDAM provodi vreme u zatvoru, a kako će na slobodi! (VIDEO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Sreten Jocić (59), poznatiji kao Joca Amsterdam, koji u zatvoru Zabela služi kaznu od 13 i po godina, po izlasku na slobodu želi da sredi imanje svog pokojnog oca u Velikoj Krsni kod Mladenovca i da tamo vodi miran život.

Joca u svom rodnom selu ima lepu, novu kuću, u kojoj je živeo njegov otac Živomir (84), koji je preminuo 24. marta 2018. godine, piše Objektiv.

– On je tu želju izrazio u zatvoru pošto je veoma vezan za svoj rodni kraj. Koliko voli selo govori i to što je rekao da voli da gleda emisiju “Znanje imanje”. Za sebe voli da kaže da je "seljak iz Velike Krsne i legalni diler dragulja i oružja".

Na porodičnom imanju ima gde da bude. Na placu je, pored stare, sagrađena i velika, nova kuća – kaže izvor Objektiva.

Na ovaj korak kralj podzemlja, kako ga mnogi zovu, odlučio se nakon 11 godina boravka u zatvoru, u kojem robija za podstrekivanje na ubistvo Gorana Marjanovića, zvanog Goksi Bombaš, 1995. u beogradskom Sportskom centru „Olimp”.U  Velikoj Krsni Jocini prijatelji i komšije kažu:

– Boban je čovek koji voli državu, biznis, Zvezdu i žene – kaže sažimajući u jednu rečenicu svoj doživljaj Sretena Jocića (59) njegov drug iz detinjstva koji je insistirao da mu ne pominjemo ime, da ga ne slikamo i da ne pričamo o “teškim temama”. Jer, kako kaže,

“Niko ništa ne zna, sem onoga što su čitali u novinama”.

U Velikoj Krsni Joca je za njih jednostavno – Boban. A godinama je njihov Boban u novinskim stupcima, i inostranim i domaćim, pominjan kao šef jugoslovenske mafije, najopasniji živi Srbin… U Srbiji je na slobodi bio do aprila 2009. godine.

Posle hapšenja skoro pune četiri godine bio je u pritvoru, koji mu je bio određen u procesu koji je vođen zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu hrvatskog novinara Ive Pukanića. Tih optužbi je oslobođen.

OČEVI GENI

Jocić i sagovornik prema pisanju Objektiva počeli su da se druže u ranom detinjstvu. Na njih se prenelo drugarstvo njihovih očeva, kaže, i trajalo je intenzivno sve do Bobanovog odlaska u inostranstvo, početkom osamdesetih. U decenijama koje su usledile viđali su se sporadično, kada je Jocić dolazio u Krsnu. Jednom se desilo da nije dolazio pet godina.

(Glas javnosti/Objektiv)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR