Glas Javnosti

Otkriveno čime se sada bavi jedan od ključnih pripadnika ZEMUNSKOG KLANA

Hronika
Autor: Glas javnosti

Aleksandar Simović (46), osuđen na 35 godina zatvora zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića i drugih zločina takozvanog zemunskog klana, popisuje hleb u požarevačkoj "Zabeli".

Prethodno je Simović iz sedmog paviljona prebačen u otvoreniji deo zatvora gde može slobodno da se šetka i uživa na svežem vazduhu.

- Simović ima najbolje radno mesto u čitavoj "Zabeli". Broji hleb koji se dostavlja zatvorenicima, šetka svuda po krugu u kojem ima pet-šest paviljona i bolnica i prilično je privilegovan. Za razliku od njega Radomir Marković (76), nekadašnji načelnik Službe državne bezbednosti, bio je neko vreme na krugu, ali su se neki pobunili, pa je ponovo vraćen u Sedmi paviljon. A Rade je stariji čovek koji je bolestan za razliku od Simovića. Sada u Sedmom paviljonu gde ponovo radi u magacinu gde broji garderobu za 250 zatvorenika - kaže izvor upućen u dešavanja u požarevačkom kazamatu.

Aleksandar Simović, podsetimo, osuđen je na 35 godina zatvora zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića, a kasnije i na 20 godina zbog ubistva svedoka-saradnika Zorana Vukojevića Vuka.

Uhapšen je 25. novembra 2006. u stanu u Ulici Milentija Popovića 35 na Novom Beogradu i prvi je odbegli "zemunac" kog je srpska policija uspela da locira i privede.

Aleksandar je osuđen zbog devet ubistava, pokušaja ubistava i tri otmice.

Legija najaktivniji pisac

I dok Radomir Marković broji veš i čarape robijaša, njegovi bivši potčinjeni u srpskom "Alkatrazu" pišu knjige od kojih su neke i autobiografske.

Tako je Legija (54) najaktivniji pisac medju zatvorenicima. Dosad je objavio 22 knjige, a njegovim stopama je pošao i Zvezdan Jovanović (57) zvani Zveki koji je napisao knjigu "Vučje staze" - prenosi kurir.rs.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR