Glas Javnosti

OTKRIVENA POZADINA POKUŠAJA UBISTVA U ZEMUNU: Sve je počelo od INVESTITORA!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Beograđanin Dušan V. (66) u nedelju je uhapšen zbog pokušaja ubistva Milana i Verice K. u Zemunu, a prema najnovijim informacijama on se nedeljama komšijama žalio da ga oni teraju da se iseli iz kuće u kojoj je živeo poslednjih 37 godina.

Pucnjava u Ulici cara Dušana dogodila se oko 14 časova, a navodno je tome prethodila svađa zbog stana u kome je Dušan V. živeo. On je potegao pištolj i ispalio pet hitaca u bračni par. Milan K. uspeo je da izađe na ulicu i pozove pomoć. On i Verica K. prebačeni su u Urgentni centar, a patrola koja je došla odmah je uhapsila Dušana V.

- Dušana dobro poznajemo, jer je u ovoj kući stanovao od 1984. godine. Navodno, on je imao sklopljen ugovor o doživotnom izdržavanju s Veričinom maćehom, a kada je ona nedavno preminula, nastavio je da živi u toj kući koju je čak renovirao i nadzidao - pričaju komšije.

- Međutim, u dvorištu ima nekoliko kuća, a bračni par koji se vratio nedavno iz Nemačke dobio je ponudu investitora da prodaju to u zamenu za stanove. Ponuda je bila izuzetno primamljiva, pa su verovatno želeli da je iskoriste, ali Dušan se sa time nije slagao.

Navodno, oni su počeli svakodnevno da ga posećuju.

- Dušan je pričao da su počeli da dolaze svakog dana i da ga ubeđuju da se iseli, ali on to nije želeo i da ne zna koliko će još izdržati taj pritisak. U nedelju su od ranog jutra pričali sa njim, čula se svađa, a kasnije i vriska - navode komšije.

- Mi njega znamo, on je uvek bio miran i ljubazan sa svima, veoma smo se iznenadili kada smo čuli da je pucao na bračni par i ranio ih. Verovatno čovek više nije mogao da izdrži pritisak i odlučio je da sve okonča - dodale su komšije.

Kako pričaju komšije iz Ulice cara Dušana, ova lokacija u poslednje vreme izuzetno je atraktivna investitorima.

- Investitori daju razne ponude. Prosto, lokacija je dobra, zida se mnogo novih zgrada, tako da nas ne čudi što su pokušali da pregovaraju i s komšijama - rekle su nam komšije.

Podsetimo, Verica K. pogođena je sa dva metka u nogu i stomak, a njen suprug Milan sa tri hica u grudi i stomak.

- Prvo su se čula četiri vezana pucnja, pa onda i peti. Žena je sve vreme vrištala i dozivala pomoć - ispričali su očevici. Reporteri Kurira juče su pokušali da razgovaraju sa porodicom ranjenih, ali su rođaci samo zatvorili vrata kada smo se predstavili. Na ulaznoj kapiji, osim imena i prezimena ranjene Verice K., nalazi se i prezime osumnjičenog, ali i još jedne porodice.

Kako je u nedelju uveče saopštio MUP, Dušan V. sumnjiči se za teško ubistvo u pokušaju, a po isteku zadržavanja od 48 sati biće priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo.

- Policija je neposredno nakon izvršenja krivičnog dela uhapsila D. V. Kod osumnjičenog je pronađen pištolj CZ M57, koji je imao u legalnom posedu, a iz kojeg je, kako se sumnja, pucao - saopštio je MUP.

(Glas javnosti/Kurir)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP