Glas Javnosti

OTKRIVENA JOŠ JEDNA KUĆA STRAVE VELJE NEVOLJE: Vikend naselje na obali Dunava služilo za brutalne likvidacije (FOTO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Plac na kome se nalazi vikendica, još jedna takozvana kuća smrti Velje Nevolje, u Surduku je, na obali Dunava.

Kuća se nalazi na samom kraju placa i okrenuta je ka reci. Iako u okolini ima dosta vikendica retko ima ljudi, osim vikendom, kada se oseća i miris roštilja. Upravo zbog toga prolaznicima i meštanima nije bilo čudno kada su videli i osetili miris paljevine.

Inače, na mestu gde se sumnja da je spaljen leš bio je vinograd.


Prema rečima komšija, pričalo se da je da neko na tom mestu spaljen i ljudi su jedno vreme bili u strahu, kao i uvek kada je o nekom ubistvu reč.

Vikendica u Surduku u vlasništvu je žene, koja prema rečima meštana, nije ni znala za šta su je koristili pripadnici Veljinog klana.



Niko nije znao da je ovde počinjen stravičan zločin o kojem će Srbija brujati tri godine kasnije.

Na prvi pogled u ovoj vikendici niko ne živi i ne dolazi, ali u podrumu se nalaze stvari koje jasno ukazuju da je neko i koristi. Pored kuće se nalazi vinograd koji je spaljen, navodno zajedno sa telom Gorana Mihajlovića, koji je prethodno ubijen u Ritopeku.



Prema rečima stručnjaka, ovo je uobičajeni stil kriminalnih grupa.

Kuće na reci su mafijaški standard

Bivši obaveštajac Božidar Spasić ističe da je značano to što se otkrivaju novi takozvani privatni zatvori Belivuka i njegove ekipe.



- Vidi se da je ta mafijaška grupa bila veoma dobro organizovana, znala je da odabere lokacije. Svaka kuća se nalazi pored Dunava, što je mafijaški standard - navodi Spasić.

Ubistvo Gorana Mihajlovića je po navodima tužilaštva počinjeno je po drugačijem principu od ostalih. Pripadnici klana su, kako se sumnja, koristili su kamion za prevoz stvari koje je Spasojević nabavio sve do kuće u Surduku gde je navodno njegov telo spaljeno.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR