Glas Javnosti

OTKRIVEN UZROK UTAPANJA DEČAKA (9)? 'Jednostavno potonuo je u jednom trenutku'! Menadžer privatnog BAZENA tvrdi 'Dete je imalo zdravstvene probleme'!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Dečak L. M. (9) udavio se u nedelju uveče na privatnom bazenu u Beogradu, a o ovoj tragediji govorio je menadžer bazena "Royal 4 kids" Aleksandar Đuričić.

Prema njegovim rečima, dečak, koji je i ranije posećivao ovaj bazen, došao je sa majkom u terminu za građanstvo, odnosno nije bio na času plivanja u njihovoj školi.

- To se dogodilo oko 8 sati i 20 minuta. Bio je sa majkom u svlačionici, presvlačili su se zajedno koliko sam shvatio, pretpostavljam u dve različite svlačionice. On je završio pre majke i popeo se gore na bazen - ovim rečima je Đuričić započeo priču za "Blic".

Kako navodi, od trenutka kad je ušao na prostor bazena do trenutka kada su započeli reanimaciju prošlo je sedam minuta.

- To je sve ukupno trajalo 7 minuta, gledali smo na kamerama, od momenta kad je izašao na bazen do momenta kad smo počeli reanimaciju, možda i manje čak - rekao je.

 

 Da nešto nije u redu, kaže on, primetili su tek kada je majka počela da ga traži.

- Kad je majka došla da ga traži, svi smo se podigli da ga tražimo. Deca koja su plivala naišla su na njega i digla su uzbunu, koleginica je uskočila u vodu i izvukla ga - prepričava on.

Tada je krenula borba za dečakov život.

- Krenula je reanimacija, veštačko disanje, uspeli smo da ga nateramo da povrati vodu i neku hranu, oslobodili smo mu disajne puteve... Nismo mogli da dobijemo Hitnu pomoć desetak minuta, pa su ga taksijem odvezli do Urgentnog - priča Šuričić i dodaje da se dečaku po dolasku u zdravstvenu ustanovu javila srčana aktivnost, ali da ipak nije uspeo da izdrži:

 

-Doktori su u prvom trenutku uspeli da mu vrate srčanu radnju i bile su neke dobre prognoze, ali nažalost nije izdržao.

U trenutku kada se sve dogodilo na bazenu je, prema njegovim rečima, bilo između 10 i 15 ljudi, ali niko nije primetio kada je mališan nestao u vodi.

- Posle smo saznali od doktora u Urgentnom centu da je dete bilo epileptičar. Verovatno da je u tom trenutku dobilo napad, iako su roditelji rekli da od treće godine nije imao napad. Drugog objašnjenja nema za to kako ga nisu videli ljudi koji su bili pored, prostor je mali, a u tom trenutku tu je bilo između 10 i 15 ljudi, da niko ne primeti ne postoji šansa - priča menadžer bazena Đuričić.

On je objasnio da se dečak udavio u najplićem delu bazena.

- Bazeni su dubine od 90 centimetara do metar i 20. U delu gde se udavio dubina je 90 santimetara, odmah ovde do ivice - kaže on.

 Na snimcima sa sigurnosnih kamera se, priča, vidi trenutak kada je dečak nestao u vodi.

- Ušao je, malo je plivao, igrao se s nekom lopticom i samo je nestao. Jednostavno potonuo je u jednom trenutku, to se vidi na snimku, taj deo. Od tog epileptičnog napada se valjda zgrčio i potonuo na dno - tvrdi. 

U to vreme na bazenu nije bilo spasilaca, a prema rečima sagovornika, njih i inače nema u vreme kada se ne održavaju časovi plivanja.

- Spasioce imamo, ali u terminima kad mi radimo s decom, u terminima za rekreativno plivanje, roditelji ili staratelji su dužni da sa njima budu sve vreme - kaže.

 Inspektori su iste večeri obavili uviđaj.

- Policija je nakon toga došla i uradila uviđaj. Pregledali su kamere, dali smo izjave - zaključuje sagovornik.

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR