Glas Javnosti

OTKRIVEN IDENTITET DILERA IZ SRBIJE: Uhapšeni zbog više od 150 kilograma droge

Hronika
Autor: Glas javnosti

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa SBPOK 4. maja 2024. godine na teritoriji Srbije uhapšeno je devet lica dok je na teritoriji Češke Republike 6. maja lišen slobode jedan od organizatora organizovane kriminalne grupe Vladan Šumarević.

Naredba o sprovođenju istrage doneta je protiv 11 osumnjičenih i to: Vladana Šumarevića, Igora Šćepanovića (drugi organizator ove organizovane kriminalne grupe), Petra Delića, Miroslava Pavlovića, Slavka Delića, Aleksandra Gosića (prethodno prezime Petrović), Mladena Todorovića (koji se nalazi u pritvoru u Bosni i Hercegovini zbog izvršenja drugog krivičnog dela), Miloša Milovanovića, Slavka Jovanovića (prethodno ime Stevan Dulić), Zahira Hodžića i Milice Ivanović.

Prodavali drogu u Srbiji

Postoje osnovi sumnje da je ova organizovana kriminalna grupa na teritoriji Srbije u periodu od 27. septembra 2023. do 4. maja 2024. godine izvršila krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.


Ova organizovana kriminalna grupa je u tom periodu, postoje osnovi sumnje, prodala na teritoriji Srbije oko 172 kilograma amfetamina i 10.000 tableta MDMA (ekstazi). Prilikom pretresa pronađena je i oprema i supstance koje su namenjene za proizvodnju opojne droge i oko 50.000 evra.

Na saslušanju kod javnog tužioca za organizovani kriminal jedan od organizatora Igor Šćepanović i jedan od pripadnika Miroslav Pavlović su priznali izvršenje krivičnog dela.

Javni tužilac za organizovani kriminal predložio je sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu da se u odnosu na sva lica odredi pritvor o čemu je sud doneo rešenje o pritvoru za sve osumnjičene.

Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR