Glas Javnosti

OTAC STRADALE DEVOJČICE: Imao sam loš predosećaj, rekao sam ćerki da ne ide u grad

Hronika
Autor: Glas javnosti

Slavko G, otac Tatjane (15), koja je poginula u udesu zajedno sa drugaricom Marijom F. (17) i Božidarkom Đ.(23), kaže da se kobne večeri protivio da ćerka ide u diskoteku, jer je imao loš osećaj.

- Rekao sam ćerki da ne izlazi u grad, jer imam neki loš predosećaj, a ona mi je odgovorila: "Tata, pusti me, vidiš da je ova korona, možda mi je poslednji put".

Ovo kaže otac devojčice koja je u nedelju oko 3.30 sati poginula u saobraćajnoj nesreći na putu između Ruskog Krstura i Kule. U istoj nesreći život je izgubila i Tatjanina drugarica Marija F, dok se Marijina sestra M. S. (14) bori za život. Nesreća se desila kada je Mihajlo S. (23), koji je pod desjstvom alkohola vozio "reno megan", u kom su bile devojke, ali i mladić Jovan V. (18), koji je takođe teško povređen, sleteo s puta i upao u kanal.

Tatjana i sestre bile nerazdvojne

 - Tatjana i sestre iz Kule, Marija i M. S, bile su nerazdvojne. Njih tri su još u četvrtak zajedno bile na bazenu, a Tatjana mi je posle rekla da su se tamo dogovorile da u subotu idu u diskoteku u Odžacima, jer je trebalo da nastupa pevačica koju vole. Ne znam zašto, protivio sam se tome. Kao da sam znao da će se ovo desiti - priča uplakani Tatjanin otac i dodaje da je čuo da su devojčice u subotu uveče prvo bile na nekoj kućnoj žurki.

- Posle su produžile do diskoteke. Odlučile su da ranije krenu kući, pešice. Dok su hodale, kolima ih je sustigao Mihajlo, a sa njim su bili Božidarka i Jovan. Tako su se svi našli u istim kolima - objašnjava Slavko G.

Kako kaže, za nesreću je saznao u nedelju oko sedam ujutru, kada su ga probudili policajci.

U nedelju planirali da peku prase
- Moja Tatjana mi je bila desna ruka, od sve dece najviše mi je pomagala, slušala me. Išla je u drugu godinu prehrambene škole. Baš u nedelju smo planirali da pečemo prase i da se malo okupimo, a sada sahranjujem ćerku - kaže Slavko, stežući ćerkinu sliku.

Nesrećni otac kaže da je čuo da je nastradala Marija F. ispala iz kola i da je ležala na putu.

- Glava i grudi su joj bili smrskani. Druga devojčica bila je u jarku. Čuo sam i da je Jovanu operisana kičma i da su mu amputirane noge, kao i da na sve to ima korona virus - kaže Slavko.

Rekle da idu u šetnju, završile u diskoteci
Ništa manja tuga nije ni u porodici Marije F. i njene povređene sestre M. S. Njihov očuh Zoran Š. kaže da su devojčice kobne večeri izašle u grad sa drugaricom Tatjanom, koja je trebalo da prespava kod njih.

- Rekle su nam da idu da prošetaju po kraju i da neće daleko ići. Na kraju su završile u diskoteci - priča potreseni očuh, koji je za nesreću saznao kada je krenuo na pecanje.

- Svakog jutra bih, pre odlaska na pecanje, ušao u sobu devojčica da proverim da li su se vratile iz grada i da li spavaju, ali sada to nisam učinio. Pozvali su me i rekli da su one doživele nesreću. Odmah sam otišao tamo, ali me nisu puštali da priđem blizu - kaže on.

Povređeni tinejdžer se družio sa devojčicama
On dodaje da vozača "renoa", Mihajla S, ne poznaje, ali da poznaje povređenog Jovana V.

- Jovan se družio sa devojčicama i ranije, znali smo ga dobro - kaže on.

Zoran Š, očuh Marije F. i njene povređene sestre, kaže da je Marija išla u mašinsku školu "Mihailo Pupin".

- Školovala se za varioca, a i njena mlađa sestra planirala je da upiše istu školu - navodi sagovornik Kurira i dodaje da su devojčice sestre po majci i da su obe rano ostale bez očeva.

- Ja sam osam godina u braku sa njihovom mamom. Ona ovo jako teško podnosi. Kad bi makar mogla da vidi mlađu ćerku u bolnici bilo bi joj lakše. Devojčica nema povrede glave, već nagnječenje vratnog pršljena i drže je u veštačkoj komi - priča Zoran i nastavlja:

- Moja žena je bila jako vezana za Mariju. Kada je ona imala manje od godinu dana njen otac se obesio, pa se moja žena preudala. U drugom braku je dobila drugu ćerku, ali joj je i drugi suprug preminuo i to u 40. godini.

Božidarka bila najmlađa od 4 sestre
Tetka Božidarke Đ, koja je iza sebe ostavila trogodišnju ćerku, kaže da njeni roditelji ne progovaraju od tuge.

- Božidarka je bila najmlađa od četiri sestre, po završetku škole otišla je u Novi Sad gde njena sestra drži firmu za održavanje zgrada i zaposlila se. Tamo je i upoznala oca svoje ćerkice. Zabavljali su se, a nije znala da je oženjen. Tek kad je zatrudnela, sve se saznalo. Vratila se kod roditelja i sama odgajala devojčicu. Bila je mirna, povučena i tiha - priča tetka i dodaje:

- Mihajlo koji je vozio auto smrti bio je Božidarkin momak. Znam da su se zabavljali, pa je kobne večeri sa njom i drugom Jovanom bio u provodu. Ove tri devojčice uopšte nisu bile njene drugarice, njih je Mihajlo slučajno sreo i povezao. Kakva crna sudbina.

Jednomesečni pritvor za vozača
Mihajlo S. saslušan je juče pred Višim javnim tužilaštvom u Somboru, a branio se ćutanjem. Njemu je određen jednomesečni pritvor, a na teret mu se stavlja teško delo protiv bezbednosti saobraćaja za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora.

(Izvor: Telegraf.rs)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR