Glas Javnosti

Otac JOVANE ĐORĐEVIĆ koja se utopila u Gružanskom jezeru ČEKA ISTINU: Niko od njih nije bio ni na sahrani

Hronika
Autor: Glas javnosti

 Živorad Đorđević, otac Jovane Đorđević (22) koja se 6. maja utopila u Gružanskom jezeru kaže da i dalje ne zna detalje tragičnog događaja kada je izgubio ćerku

- Dvanaest dana nakon što je pronađena moja ćerka Jovana, u Više javno tužilaštvo u Kragujevcu stigao je izveštaj policije iz Knića- kaže Đorđević.  Njeno beživotno telo pronađeno je dva dana kasnije.

- Bio sam juče u tužilaštvu, tužilac je preuzeo stvar u svoje ruke, sad je krenulo nešto da se dešava. Još se čeka nalaz obdukcije. Ja i dalje ne znam istinu. O izjavama svedoka ne znam ništa, znam samo da nisu vršeni testovi da li su bili pod dejstvom alkohola ili narkotika - tvrdi za Telegraf neutešni otac koji od bola jedva govori. 2‚1Istakao je da je Jovana bila sa drugaricama i drugovima na jezeru.

 - Nakon tragedije, oni su svi otišli sa lica mesta. Izjave su davali naknadno - tvrdi Živorad.

Dodaje da je telefon svoje pokojne ćerke dobio preko mladića čiji je gumeni čamac na kome se vozila Jovana tog kobnog dana.

- Njegov otac je dao telefon mom sinu kad mu je dao i njenu jaknu - ispričao je sagovornik. 

Napominje da je svako ko je poznavao Jovanu, znao je da je ona neplivač i da nikad nije ušla ni u baru, a kamoli u neko jezero.

- Moja ćerka je, kako sam čuo iz priča, bila uplašena i htela je da se vrati na obalu. U 15 časova i 15 minuta poslala mi je fotografiju na kojoj se vidi gumeni čamac i daska koja je vezana za čamac. To je bio prvi put da mi je poslala fotografiju bez ikakvog opisa. Nije prošlo ni sat i po, dva kad me je zvala supruga i rekla da se Jovana utopila - otkrio je potresne detalje otac devojke čiji se život ugasio na tragičan način. Kako je ispričao sagovornik, mislio je da je sa društvom otišla da prave roštilj. Kaže da ga niko od njih nije kontaktirao.

 - Niko od njih nije bio ni na sahrani - zaključio je otac nastradale Jovane Đorđević. U Višem javnog tužilaštva u Kragujevcu su potvrdili da su dobili izveštaj o postupanju u vezi utopljenja Jovane Đorđević.

- Uzete su izjave očevidaca i roditelja. Očekuje se zapisnik o obdukciji - saopšteno je iz tužilaštva. Kako nezvanično saznajemo, verovatno će se utvrđivati odgovornost pojedinaca. 

Na Jovanin grob 20. maja je sleteo golub.

- Nije hteo da ode. Bio je tu sve vreme dok smo bili na grobu mog deteta... Ne znam, ne znam šta da kažem... - ispričao je Živorad.

Podsećamo, Jovana je 6. maj provodila sa prijataljima na Gružanskom jezeru. Vozili su se gumenim čamcem, a onda su ona i drugarica prešle na dasku za surfovanje na kojoj je bio njen drug Nikola. Nešto kasnije, sa daske su pali u vodu. Iako se Nikola svim snagama trudio da je spasi jer nije bila dobar plivač, bilo je bezuspešno.

Dva dana se tragalo za njenim telom. Najpre su u potragu krenuli članovi ribočuvarske službe, da bi juče oko 12.30 ronioci žandarmerije njeno telo izvukli u blizini mesta na kom je nestala pod vodom.

(Glas javnosti/Telegraf)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR