Glas Javnosti

OTAC DEČAKA UBICE IZ RIBNIKARA OSTAJE U PRITVORU: Poznato je zbog čega mu je PRODUŽENO ZADRŽAVANJE

Hronika
Autor: Glas javnosti

Okrivljenom V. K na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu doneo je rešenje kojim je prema okrivljenom V. K., ocu maloletnog dečaka (13) koji je počinio masakr u školi "Vladislav Ribnikar", produžio pritvor.

Pritvor je prema okrivljenom produžen iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 3 i 4 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni, u slučaju boravka na slobodi, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i s obzirom na to da je okrivljeni osnovano sumnjiv da je izvršio krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka. Okrivljenom V. K na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti“, navodi se u saopštenju i dodaje:

„Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja“.

Podsetimo, V. K., otac maloletnog dečaka koji je počinio masakr, uhapšen je nedugo nakon zločina. On je sina vodio u streljanu da puca iako to nije dozvoljeno. Takođe, nije adekvatno čuvao oružje koje je posedovao.

Inače, dečak je kobnog 3. maja pucao u školi iz očevog pištolja.

Glas javnosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR