Glas Javnosti

OSUMNJIČENOM ZA LIKVIDACIJU U BELVILU PRETI DOŽIVOTNA ROBIJA: Istraga u završnoj fazi!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Bojan Mirković (34) ubijen je 12. novembra 2020. u garaži zgrade u beogradskom naselju Belvil. Istraga ovog ubistva je u završnoj fazi, pred odlučivanje tužilaštva o podizanju optužnice.

Osumnjičeni su uhapšeni krajem novembra 2020. godine tako da tužilaštvo ima manje od mesec dana za podizanje optužnice.

U ovom slučaju, petoricu osumnjičenih Više javno tužilaštvo u Beogradu tereti za krivično delo "teško ubistvo na svirep i podmukao način", za koje je zaprećena kazna doživotnog zatvora.

U istrazi za Mirkovićevo ubistvo tužilaštvo je ispitalo ukupno 21 svedoka, pribavilo brojna veštačenja, a trenutno čeka medicinsko-balisticko vestačenje i vremensko-prostornu analizu događaja, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

 

Osumnjičeni su uhapšeni krajem novembra 2020. godine tako da tužilaštvo ima manje od mesec dana za podizanje optužnice, ukoliko želi da osumnjičene zadrži u pritvoru.

Nakon hapšenja, četvorica osumnjičenih su se branili ćutanjem, dok je jedan osumnjičeni negirao izvrsenje krivičnog dela koje mu se stavlja na teret.

Kao neposredni izvršilac ubistva osumnjičen je L. T. (23).

 

Istraga se vodi i protiv dva državljanina Crne Gore, F.,I. i I.,N, kao i protiv D. K. i B. K. iz Beograda.

D. K. (32) se sumnjiči da je zajedno sa L. T, B. K. i I. N, po prethodnom dogovoru, učestvovao u ubistvu Mirkovića.

On je, kako se sumnja, telefonom za kriptovanu komunikaciju javljao L. T. tačno kretanje i lokaciju Mirkovića pre ubistva.

 

Osumnjičeni F. I.(29), državljanin Crne Gore, tereti se da je sa umišljajem pomagao u izvršenju ovog krivičnog dela, tako što je obećao L. T. da će ga nakon ubistva sakriti.

To je, kako se sumnja, učinio 23. novembra 20. godine, kada je pokušao da L. T. vozilom prebaci na teritoriju Bosne i Hercegovine.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR