Glas Javnosti

Осумњичени за корупцију приликом радова у школи у Прешеву

Hronika
Autor: politika.rs/foto: Pixabay

Припадници полицијског Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу и Безбедносно-информативном агенцијом ухапсили су пет особа, од којих се три сумњиче да су извршиле кривично дело трговина утицајем, једна за примање мита, а једна особа за давање мита.

Ухапшен је М. К. (1978), надзорни орган Саобраћајног института ЦИП Београд због постојања основа сумње да је извршио кривично дело примање мита, док су Н. Р. (1970) запослен у Саобраћајном институту ЦИП Београд, З. Љ. (1968) одговорно лице радње „Електро тим АМЗ” и Т. Р. (1972) ухапшени због постојања основа сумње да су извршили кривично дело трговина утицајем.

Такође, А. С. (1979), одговорно лице фирме „Вијатор” ДОО из Прешева, ухапшен је због постојања основа сумње да је извршио кривично дело давање мита, саопштено је из МУП-а Србије.

Сумња се да је Н. Р, користећи службени положај утицао на М. К. да потпише документе о изведеним радовима у једној основној школи у Прешеву, иако нису били у складу са пројектом и изведеним стањем на терену.

Такође, сумња се да су Н. Р. и М. К. од извођача радова А. С. захтевали и примили 1.200.000 динара, који је затим, по основу фиктивне фактуре са рачуна своје фирме, платио износ на рачун радње „Електро тим АМ3”.

Потом је, како се сумња, З. Љ. подигла тај новац и задржала за себе око 60.000 динара, док је остатак новца предала Н. Р. и Т. Р. који су износ поделили са М. К. Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR