Glas Javnosti

OSUMNJIČEN ZA BRUTALNO PREBIJANJE U NOVOM SADU JOŠ ŠEĆKA:  Zašto Ivan Kontić nije izručen iz Crne Gore (VIDEO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Osumnjičeni za brutalno prebijanje u Novom Sadu Ivan Kontić (30) dalje je u Crnoj Gori jer Viši sud u Podgorici još nije doneo odluku o njegovom izručenju.

Kontić, je osumnjičen za pokušaj ubistva M.M. pošto ga je brutalno pretukao 24. Avgusta. Posle njegovog hapšenja, mediji su preneli saopštenje Ministarstva pravde Crne Gore da će Kontić biti izručen Srbiji po skraćenoj proceduri, kao i da je osumnjičeni dao saglasnost da bude prebačen u Srbiju.

Kako se najavljivalo Ivan Kontić je trabalo da polovinom ovog meseca bude u Srbiji, ali se to nije desilo, a iz Ministarstva pravde Crne Gore za ovdašnje medije kažu da je slučaj ekstradicije Kontića i dalje u postupku pred nadležnim sudom.

- Odluku o izručenju u skraćenom postupku donosi nadležni sud, o čemu će, bez odlaganja, obavestiti Ministarstvo koje će o tome obavestiti državu koja je tražila izručenje - navodi se u odgovoru crnogorskog ministarstva.

Kontić je uhapšen početkom oktobra u Podgorici gde se skrivao nekoliko nedelja menjajući stanove.

Foto: Facebook/MojNoviSad.com

Tek pošto je početkom septembra u javnost osvanuo snimak od 24. avgusta, na kojem se vidi kako, ispred MaxBeta u Jevrejskoj, u Novom Sadu prebija i teško povređuje M.M. za Kontićem je raspisana potraga .

Pisalo se da iako  su policija i tužilaštvo znali za incident nekoliko dana, iz do sada neobjašnjenih razloga zbog kojih je isplivalo nepostojanje kordinacije u radu nedležnih službi, Kontić se slobodno kretao i otišao u Crnu Goru.

Zanimljivo je da je 8. septembra kontić bio u novosadskom tužilaštvu zbog oportuniteta za drugo krivično delo, piše novosadski portal 021.

Inače O.L. i L.V, koji su osumnjičeni za saučesništvo, pušteni iz pritvora.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR