Glas Javnosti

Osuđen na TRI GODINE: Izazvao udes u kojem je poginuo VOZAČ GSP, u krvi imao MARIHUANU

Hronika
Autor: Glas javnosti

Adam Rakočević je osuđen u Višem Sudu u Beogradu na kaznu od 3 godine i 2 meseca zatvora za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja i držanje narkotika. Njemu se sudilo jer je u februaru izazvao saobraćajnu nesreću u Zemunu, u kojoj je poginuo vozač GSP autobusa Bojan Perać.

U optužnici je navedeno da je prošao kroz crveno svetlo na raskrsnici Cara Dušana i Tršćanske ulice i vozeći oko 50 kilometara na sat zakucao se u autobus "45", kojeg je udarac odgurnuo u suprotnu traku baš kad je naišao autobus na liniji "15", kojim je upravljao Perać. U tom udesu još dvoje putnika iz autobusa je povređeno.

Test je pokazao da je Rakočević u krvi imao marihuanu, a na uviđaju u njegvom "pežou" pronađena je jedna kesica istog narkotika, za koju je rekao da je bila za ličnu upotrebu.

Rakočević je zbog izazivanja udesa dobio 2 godine i 6 meseci zatvora, a za držanje marihuane 3 meseca zatvora. U jedinstvenu kaznu mu je i uračunata i kazna od 6 meseci kućnog zatvora zbog nezakonitog držanja pištolja, a koju je on prekršio kada je izašao napolje i izazvao udes.

(Glas javnosti/Telegraf.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP