Glas Javnosti

OSTAO BEZ 4 DECE, ALI I KOŽE SPASAVAJUĆI IH IZ VATRE!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Brat Egipćanina A. A. koji je teško povređen u požaru koji je početkom marta izbio u njihovom stanu u Novom Pazaru, gde mu je četvoro dece stradalo u buktinji, oglasio se na društvenim mrežama nakon teške operacije u kojoj mu je donirao kožu.

Stravičan požar, podsetimo, dogodio se 9. marta oko sedam sati ujutru kada je vatra buknula u dečjoj sobi u kojoj je u tom trenutku spavalo četvoro mališana. Sumnja se da je do požara došlo zbog veša koji se sušio na grejalici koji se u jednom trenutku zapalio. Nesrećni otac živ je goreo kako bi uspelo da spasio svoju dečicu - petogodišnjeg dečaka, blizance stare dve godine i šestomesečnu bebu. Tom prilikom povređena je i majka nastradalih dečaka, ali lakše.

Porodica povređenog je odmah nakon loših vesti počela da apeluje na sve ljude dobre volje koji mogu da im pomognu i doniranju kožu jer je Egipćaninu u požaru stradalo preko 50 posto kože, a tada su im bili potrebni i davaoci krvi. A. A. je imao dve teške operacije i prema ranijim navodima njegove porodice za sada nije potrebna nikakva dalja donacija, ali mu predstoji težak put do oporavka.

- Mom bratu je sada bolje i zahvalan sam Bogu. Njegovo stanje je iz dana u dan sve bolje i on se još uvek nalazi na intezivnoj nezi. Posetu se zabranjene pa nisam imao priliku da ga vidim i dodirnem, kao ni da razgovaramo telefon, ali je bolje - napisao je brat povređenog i dodao:

- Očekuje ga dug i bolan put do oporavka, ali uveren sam da će biti dobro. Molimo se Bogu da on i njegova žena koji su izgubili decu budu dobro i da im se Bog smiluje i podari im strpljenje.

On se još jednom zahvalio svima koji su im pomogli i koji su bili pored njih u velikoj tragediji koja im se dogodila. Ispod ove objave on je okačio fotografiju svog brata i snaje sa njihovo četvoro dece koju su nažalost stradali pre mesec i po dana. Komentari koji su se samo nizali ispod bili su puni podrške i ljubavi za dvoje ljudi koji su doživeli stravičnu nesreću. 

Podsetimo, požar koji se dogodio šokirao je ceo Pazar, ali i zemlju, gde je ovaj bračni par u trenu ostao bez naslednika, a tada su vatrogaci zatekli jezivu scenu u stanu - troje dece je izgorelo do neprepoznatljivosti, bili su ugljenisani, dok je četvrti mališan preminuo po dolasku u pazarsku bolnicu. Majka stradale dece je prošla sa lakšim povredama, ali je psihički bila veoma loše. U bolnici je sazna da je trudna.

(Glas javnosti/Kurir.rs)

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR