Glas Javnosti

OSTAJE IZA REŠETAKA 30 DANA! Dijani Hrkalović određen pritvor

Hronika
Autor: Glas javnosti

Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu je nakon saslušanja okrivljene Dijane Hrkalović doneo rešenje kojim se okrivljenoj određuje pritvor koji može trajati najduže 30 dana i to zbog postojanja sumnje da bi na slobodi ometala postupak uticanjem na svedoke.

Advokati Dijane Hrkalović imaju tri dana da se žale na rešenje o određivanju pritvora.

Nakon zajedničkog rada MUP - sektora unutrašnje kontrole i TOK, danas je podneta krivična prijava protiv Dijane Hrkalović, bivše države sekretarke u MUP za trgovinu uticajem i Dejana Milenkovića nekadašnjeg načelnk Službe za specijalne istražne metode (SSIM) zbog zloupotrebe službenog polozaja. Milenković je dao odbranu u MUP, a Hrkalović u TOK nakon čega je podnet predlog za određivanje pritvora protiv nje. Ukoliko se dokaže da je Hrkalovićeva zaista trgovala uticajem, za ovo krivično delo zaprećena je zatvorska kazna do osam godina, piše Kurir.

Policija je ranije večeras, nakon pretresa stana u kojem je zatekla nezapamćen luksuz, napustila zgradu u kojoj živi bivša državna sekretarka. Jake policijske snage, sa automobilima pod rotacijom, odvele su uhapšenu Hrkalovićevu.

Nenad Tasić, pravni zastupnik nekadšnje državne sekretarke MUP-a izjavio je da je krivična prijava štura i da se u njoj ne navodi ništa konkretno.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR