Glas Javnosti

OSLOBAĐAJUĆA PRESUDA ZA UBISTVO SLAVKA ĆURUVIJE: Optuženi pripadnici DB-a nisu učestvovali u likvidaciji novinara

Hronika
Autor: Glas javnosti

Apelacioni sud u Beogradu doneo je presudu kojom je pravosnažno oslobodio optužbi četvoricu optuženih za učešće u ubistvu novnara Slavka Ćuruvije.

- Posebno odeljenje za organizovani kriminal Apelacionog suda u Beogradu, nakon održanog pretresa, donelo je 19. aprila 2023. godine presudu kojom je, usvajanjem žalbi odbrane i delimičnim usvajanjem žalbe Tužilaštva, preinačilo prvostepenu presudu i okrivljenolg Radomira Markovića oslobodilo od optužbe da je izvršio krivično delo teško ubistvo u podstrekavanju, Milana Radonjića, Miroslava Kuraka i Ratka Romića da su, kao saizvršioci, izvršili krivično delo teško ubistvo - navodi se u odluci Apelacionog suda objavljenoj na sajtu.


(Foto: Jutjub)

Apelacioni sud je, kako se podseća, posle nepravosnažne presude sam otvorio glavni pretres.

- Naime, prvostepeni sud je presudom koja se napada žalbama prekoračio optužbu, povredio identitet optužbe i presude i nije rešio predmet optužbe, a pritom je i selektivnom ocenom dokaza u potpunosti zanemario određene činjenice koje proizlaze iz izvedenih dokaza, a koje međusobno posmatrane pružaju osnov za drugačije presuđenj - navodi se u odluci.

Podsetimo, prvostepenom presudom četvorica optuženih bila su osuđena na ukupno 100 godina zatvora.


Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR