Glas Javnosti

OPTUŽNICA PROTIV KOSTINIH RODITELJA NA ČAK 267 STRANA: Za oca predloženo 12 godina, za majku dve i po godine ZATVORA!

Hronika
Autor: Glas javnosti

U Palati pravde održano je vanredno obraćanje glavnog javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Nenada Stefanovića.

On se medijima obratio povodom podizanja optužnice protiv Vladimira Kecmanovića, oca dečaka ubice Koste K. koji je izvršio masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Optužnica je napisana na 267 strana.

"Povod za današnje vanredno obracanje jeste predmet koji je izazvao ogromnu pažnju, ne samo medija, već čitave javnosti počev od samog tragičnog događaja 3. maja. Više o toku krivičnog postupka čućete od višeg javnog tužioca", rekla je Maja Ljubičanović, portparol tužilaštva..


Dr Vladimir Kecmanović (Foto: Privatna arhiva)

Vladimir Kecmanović nalazi se u pritvoru od 3. maja kada je njegov sin u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro učenika te škole i radnika obezbeđenja.

Otac dečaka ubice se tereti za ugrožavanje opšte sigurnosti tako što je u periodu pre masakra obučavao trinaestogodišnjeg sina da rukuje vatrenim oružjem i municijom.

Tužilaštvo će za njega tražiti kaznu od 12 godina zatvora.


Takođe, sumnja se da je oružje kojim je počinjen masakr čuvao suprotno Zakonu o oružju i municiji.
On je naveo da je Vladimir Kecmanović optužen zbog krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti, postoji sumnja da je obučavao svog sina da rukuje oružjem, da gađa mete u obliku silueta ljudi.

Sumnja se da je postupao suprotno Zakonu o oružju i municiji, držao je vatreno oružje umesto u metalnom šefu sa ključem u dva plastična kofera koja služe za prenos oružja a ne za bezbedno čuvanje.

Otac je držao oružje u dva plastična kofera koja su bila spakovana u rančevima, rekao je Stefanović.

- U istrazi je utvrđeno da je okrivljeni držao neobezbeđeno oružje. Okrivljeni je tako omogućio detetu da dodje u posed dva pištolja, koga je prethodno obučavao da puca u streljačkom klubu. Dete je u posed oružja došlo 1. maja a zatim ih 3. maja poneo u ranac i poneo u školu - naveo je tužilac.

Stefanović je zatim opisao da je dečak ubica ušao u školu i prvo ubio čuvara, zatim dežurne učenike. U učionici je ispalio 45 projektila.

Optužnica je podignuta i protiv majke dečaka Miljane Kecmanović.

- Protiv nje se vodi postupak zbog nedozvoljenog nošenja i držanja oružja. Na jednoj čauri u kabinetu istorije je pronađen njen DNK - naveo je glavni tužilac.

Miljana Kecmanović (Foto: Privatna arhiva)

Predsednik Streljačkog kluba Partizan Ratko I. je optužen.

- Dao je lažan iskaz, tako što je tvrdio da nije video dečaka kako puca već ga je jednom video na kameri i naložio da izađe napolje. A takav iskaz je suprotan onome što je prikupljeno u istrazi - rekao je Stefanović.

Za majku dečaka ubice je predloženo 2 godine i 6 meseci zatvora.

Za predsednika kluba je predloženo 3 godine.

Glas javnosti/B06S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR