Glas Javnosti

OPTUŽNICA ZA KRVAVU SVAĐU u kojoj su BRAĆA UBIJENA zbog TARTUFA!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Više tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici otužilo je Dejana Erića (39) iz Jarka pod sumnjom da je počinio ubistvo, ali i zbog nedozovoljenog posedovanja oružja.

Optužnicu, kojom je obuhvaćen i njegov brat Nebojša Erić (37), Viši sud je vratio u tužilaštvo na dopunu, potvrđeno je "Novostima" u ovom sudu, uz napomenu da je još razmatraju.

Braća Erić uhapšena su zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Predraga Jeličića (43) i njegovog brata Stanislava (37) iz Futoga. Sve se dogodilo 6. decembra 2020. u šumi u potesu sela Jarak, kod Sremske Mitrovice. Erići su se tog jutra sreli u šumi sa Jeličićima, gde je već bilo nekoliko grupa ljudi, lovaca na tartufe. Istraga je utvrdila da su se prvo posvađali, a svađa je eskalirala u tuču.

 

- Jeličići, koji su u tom trenutku imali kopalice, nasrnuli su na Eriće. Onda je Dejan ispalio nekoliko hitaca u jednog brata, a Nebojša u drugog - navodi sagovornik iz istrage dodajući da je Dejan u policiji hteo da zaštiti brata, pa je rekao da je on pucao u obojicu.

 

Ipak, "parafinska rukavica" je pokazala tragove barutnih čestica i kod njega, što je bilo dovoljno za podizanje optužnice. 

I posle šest meseci od ove tragedije, čiji je povod, najverovatnije borba za teritoriju, policijska i dalje obilazi lokacije na kojima se odvija lov na tartufe. To je i razlog što na području Sremskog okruga, od tada nije zabeležen nijedan incident među tragačima na tartufa. 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR