Glas Javnosti

OPTUŽENI ZA UBISTVO NIKOLE BOJOVIĆA PLANIRALI JOŠ LIKVIDACIJA: Jedna od meta u Beogradu bio FILIP KORAĆ! (VIDEO)

Hronika
Autor: Glas Javnosti

U utorak je u Višem sudu u Podgorici počelo suđenje Ratku Koljenšiću, Nikšićaninu koji je optužen za kriminalno udruživanje i pomaganje u ubistvu Nikole Bojovića u Beogradu u aprilu 2013. godine.

Koljenšić je pred sudom negirao dela za koje se tereti i krivicu za ista, ističući da je sve montirano.

U optužnici Višeg državnog tužilaštva navodi se da je Koljenšić u periodu od kraja aprila 2013. do 16. jula 2013. godine na teritoriji Crne Gore i Republike Srbije sa umišljajem postao član organizovane kriminalne grupe, a koju su organizovali Miloš Delibašić i sada pokojni Slobodan Šaranović, i čiji su članovi postali Miloš Vojnović, Slaviša Novaković i Goran Maletić (rođen Bojanić).

Prema optužnici, Koljenšić je bio sa Sašom Cvetanovićem kada je on, prema tvrdnjama istražitelja, pucao u Bojovića.

-Sa Delibašićem sam u rodbinskoj vezi, Cvetanovića znam preko nekih prijatelja, a sa Šaranovićem sam se zbližio poslije ubistva njegovog brata - naveo je Koljenšić.

Pojasnio je da je u Beogradu iznajmio stan za njega, ali i za potrebe Šaranovića, međutim, kako je istakao, stan nije iznajmljen za neke kriminalne radnje.

-Kada sam ga iznajmio stanodavcu sam rekao da će tu dolaziti stariji čovek sa mlađom ženskom osobom. Šaranović je radi njegove sigurnosti boravio u tom stanu- ispričao je Koljenšić u odbrani pred sudom.

Crnogorska dnevna štampa piše da je Koljenšić rekao da je Delibašića video 2013. godine u Budvi, posle dužeg vremena. Naime, našli su se u jednom hotelu u Budvi gde je Delibašić bio smešten i tu su se ispričali.

-Nije tačno da sam se sa Delibašićem i Vojinovićem video u Srbiji - istakao je Koljenšić.

Branilac okrivljenog Koljenšića, advokat Boris Marinović, zatražio je prekid saslušanja njegovog branjenika, navodeći da "nije upoznat sa iskazima ostalih optuženih".

- Postoje zapisnici sa saslušanja koja su bila zamolnim putem, ali ja te zapisnike nisam dobio, niti me ko obavestio o tome, pa zbog toga tražim da se pretres odloži - kazao je Marinović.

Zbog toga je ročište prekinuto, a nastavak je zakazan za 22. februar.

U optužnici se navodi da su članovi ove kriminalne organizacije planirali da liše života Vladimira Jovanovića iz Beograda, Luku Đurovića iz Bara, pripadnike njegovog obezbeđenja i Filipa Koraća iz Beograda, za koje su smatrali da su pripadnici suparničke organizovane kriminalne grupe Luke Bojovića, koju su smatrali odgovornom za ubistvo sada pokojnog Branislava Šaranovića koje je izvršeno 8.10.2009. u Beogradu.

Dalje se navodi da je Koljenšić sa umišljajem pomogao drugima u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo.

Dodaje se da je sada pokojni Šaranović S. podstrekao Sašu Cvetanovića i okrivljenog Koljenšića, tako što im je obećao novčanu naknadu u iznosu od po 30.000 evra da zajedno liše života Nikolu Bojovića iz Beograda, rođenog brata Luke Bojovića.

- Kolješić je u izvršenju navedenog krivičnog dela pomogao Cvetanović Saši na način što je 11. aprila 2013. iznajmio stan u Ulici Vojvode Milenka u Beogradu, iznajmio automobil kako bi zajedno više dana pre izvršenja krivičnog dela pratili kretanje i ustaljene navike oštećenog... Nakon čega su 29. aprila 2013. u ranim jutarnjim časovima zajedno došli u Ulicu carice Milice, pa je okrivljeni Koljenšić pokretom desne ruke pokazao Cvetanoviću mesto na kome je najpogodnije da se sakrije i sačeka oštećenog i liši ga života… gde je Cvetanović sačekao dolazak oštećenog oko 7.00 sati, krenuo mu u susret i iz automatskog pištolja rafalno ispalio 15 projektila u glavu i telo oštećenog, sada pokojnog Bojović Nikole - navodi se u optužnici, prenosi Blic.

Optužnicom je predstavljeno da su Delibašić i sada pokojni Šaranović stvorili plan, preduzimali radnje na skrivanju pripadnika grupe, pribavljali im lažne isprave, iznajmljivali stanove radi skrivanja poslije izvršenih krivičnih dela, obezbedili novac za pripremu i izvršenje krivičnih dela, oružje i municiju (automatske pištolje i 500 komada municije), organizovali obuku u pucanju iz vatrenog oružja u mestu Lijeva Rijeka, a sve to radi vršenja krivičnog dela ubistvo.

KAD PO NAPLATU DOĐE PLAĆENI UBICA: Ko su profesionalci iz regiona koji su znali kako da 'završe posao'?

Ostali članovi grupe su, kako stoji u optužnici, nabavljali prevozna sredstva namijenjena za vršenje krivičnih dela, zapaljiva sredstava za uništavanje vozila, organizovali smeštaj i iznajmljivali stanove u Beogradu, Budvi i Baru za boravak i skrivanje pripadnika grupe, obezbedili 150.000 evra za ostavarenje plana i isplatu naknade pripadnicima grupe, te pratili kretanje lica koja su planirali da liše života.

Ratko Koljenšić pred srpskim organima osuđen je na 30 godina zatvora zbog učestvovanja u ubistvu Nikole Bojovića u Beogradu i Miloša Vidakovića u Budvi. Ovde mu se sudilo u odsustvu.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 
 

HOROSKOP