Glas Javnosti

OPTUŽENI JE STAR SVEGA 21 GODINU: Počinje suđenje optuženom za ubistvo uličnog svirača u Novom Sadu

Hronika
Autor: Glas javnosti

U Višem sudu u Novom Sadu sutra počinje suđenje Žarku R. (21) iz Žablja, povodom optužbi da je rano ujutru 9. februara u centru Novog Sada na smrt pretukao uličnog svirača Kristijana Kostića Blekija (61).

Optuženi se tereti za krivično delo teško ubistvo na svirep način pri izvršenju razbojničke krađe, za koje je zaprećena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor.

Na sutrašnje suđenje, optuženi će biti doveden iz pritvora u kom se nalazi od hapšenja.


Prema detaljima iz optužnice, Kostić i optuženi su deo te veceri proveli zajedno u jednom ugostiteljskom objektu, a potom su se ponovo sreli i optuženi je zapretio Kostiću, rekavši mu da će ga, ako ne izvadi novac, „nakautirati“.

Kostić mu je dao sav novac koji je imao (390 dinara), upitavši ga "zašto si takav",nakon čega je optuženi uzeo novac i više puta ga rukom udario u glavu, usled čega je Kostić pao na trotoar.

Optuženi je nastavio da šutira u glavu i telo Kostića koji je ležao, a potom je svukao donji deo trenerke i urinirao po prebijenom Kostiću, prenosi Nova.rs.

Videvši prolaznika, optuženi ga je zaustavio, rekavši mu da Kostić nije u dobrom zdravstvenom stanju, na šta je prolaznik pozvao Hitnu pomoć.

U Urgentom centru doktori su pokušali da reanimiraju Kostića, ali zbog velikog broja povreda, između ostalog i preloma lobanje, reanimacija je bila bezuspešna.

Tužilaštvo u optužnici navodi da je u trenutku prebijanja sposobnost optuženog da shvati značaj dela i da upravlja svojim postupcima bila smanjena, ali ne do bitnog stepena budući da je bio pod uticajem alkohola u krvi oko 2,47 promila.

Veliki broj Novosađana se par dana nakon Kosticeve smrti okupio na Trgu slobode gde su upalili sveće, doneli cveće i njegovu fotografiju, te su se na taj način oprostili od poznatog uličnog svirača.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR