Glas Javnosti

OPET ŠOU NA SUĐENJU MILOŠU SIMOVIĆU: Sretko Kalinić novinarima nudio žvake

Hronika
Autor: Glas javnosti

Izricanjem završnih reči stranaka u specijalnom sudu u Beogradu okončano je suđenje u postupku Milošu Simoviću, pripadniku nekadašnjeg zemunskog klana koji se tereti za pokušaj ubistva Sretka Kalinića, pripadnika iste grupe, 2010 god u Hrvatskoj dok su obojica bili u bekstvu nakon ubistva premijera Zorana Đinđića.

Tužilaštvo smatra da je optužnica dokazana u celosti, da je Simović počinio delo za koje se tereti i da sud treba da ga osudi po zakonu.

Simovićeva odbrana, s drauge strane, trvrdi suprotno i traži oslobađajuću presudu.

Optuženi Simović takođe se izjasnio da nije kriv da očekuje oslobađajuću presudu, dodajući da ga za delo ne tereti ni Kalinić.

 

On je zamolio sud da ga ne dovodi na izricanje presude kako se ne bi pravili dodatni troškovi. Kalinićev advokat Slavko Petrić ostao je pri tome da sud proceni Simovićevu krivicu, ponavljajući da je istina da je njegov klijent u odnoisu na iskaz promenio izjavu i odbio da tereti Simovića jer je bio pod pritiskom u zatvoru Zabela u kojem izdržava kaznu. Kalinić se pridružio završnoj reči svog branioca a izricanje peresude zakazano je za petak 16. jul. 

Sretko Kalinić i danas je bio vidno raspoložen u sudnici. Nije skidao osmeh sa lica, dobacivao je i komunicirao sa novinarima a u jednom trenutku ih je ponudio žvakama koje je izvadio iz zatvorske uniforme. Podsetimo, na prethodnom suđenju rekao je kakva god da bude presuda Simoviću, da će mu svakako "presuditi sopstvena žena".

(Glas javnostI)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR