Glas Javnosti

MAFIJAŠKI TROUGAO Elez, Hrkalović, Šušnjić strah i trepet za VOJVOĐANE

Hronika
Autor: Glas javnosti

Kakve su veze između bivše državne sekretarke MUP Srbije Dijane Hrkalović, nekadašnjeg načelnika novosadske policije Milorada Šušnjića i osuđivanog kriminalca Darka Eleza, predmet je predistrage koja je započeta u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Pojavljuju i novi operativni podaci, prema kojima bi Elez mogao da pomogne u rasvetljavanju ubistva Teodore Kaćanski, fitnes-instruktorke iz Novog Sada, u koju je još uvek nepoznati napadač ispalio više od pet metaka.

Nikada, međutim, Elez nije privođen u novosadsku, ali ni beogradsku policiju, iako su o njegovim aktivnostima, po izlasku iz zatvora u Sremskoj Mitrovici, sa izdržavanja višegodišnje robije, znali gotovo svi. Sada se proverava da li se sve to dešavalo zbog navodne zaštite koju je u to vreme uživao u MUP Srbije,prenose Novosti.

- Krivična prijava je podneta protiv Hrkalovićeve i Šušnjića, jer postoji osnovana sumnja da su stavili pod operativnu obradu i mere prisluškivanja Eleza, a da za to nisu imali sudski nalog - navodi izvor "Novosti".- I ne samo to, ovakav manevar je napravljen da bi se drugim policijskim službama i odeljenjima onemogućio rad upravo na njegovom slučaju. Drugima bi, kako se sumnja, Hrkalovićeva govorila da je već u obradi i da ga ne diraju.

Elez je, kako navode upućeni, imao bazu u Novom Sadu, gde je reketirao svoje imućnije zemljake iz Istočnog Sarajeva. Iz nekog, samo njima znanog motiva, oni ga nisu prijavljivali policiji, a pretpostavlja se da je glavni razlog njihovog prećutkivanja onoga što im se dešava, strah za njihov i živote njihovih porodica. Navodno je pretio i jednom biznismenu pokušavajući da mu iznudi veliku sumu novca, koji je prema nezvaničnim saznanjima otišao u policiju i još neke institucije i ispričao šta je doživeo, ali se sve završilo na tome. Elez nikada nije ni pozivan na informativni razgovor.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR