Glas Javnosti

OPASNO! SERIJSKI SILOVATELJ IZ BEOGRADA NA SLOBODI: Pre 15 godina brutalno SILOVAO DVE MALOLETNICE! Sada su ga kamere opet snimile (FOTO)

Hronika
Autor: Glas javnosti/Blic

Igor Bogdanović je pre 12 dana odslužio je kaznu od 15 godina zatvora zbog silovanja dve maloletnice i izašao na slobodu.

Radi se o opasnoj osobi koja je juče, kako se vidi na Instagram stranici serbialive_beograd, viđena na Konjarniku, u Ulici Karla Lukača.

- "Igor Bogdanovic si**vatelj koji je na slobodi! Da ljudi jasnije vide kako izgleda! Slikano na Konjarniku! Ulica Karla Lukača" - stoji u objavi.

On se, dakle, nalazio na svega nekoliko kilometara od mesta gde je počinio zločin, kada je 13. decembra 2007. godine, oko 14 časova u Ulici braće Srnić prinudio na obljubu maloletnu devojčicu.

Kako je tada utvrdio sud, on najpre stavio ruku preko usta, a potom je ugurao u lift koji je zaglavio između spratova. Potom je više puta ošamario devojčicu, a zatim se seksualno iživljavao nad njom. Bogdanović je, kada je završio, zapretio joj da će je ubiti ako nekome bilo šta kaže, a zatim je pobegao.

Bogdanović je počinio još jedno krivično delo, i to samo dva dana pre prvog, u Ulici vojvode Šupljikca, koja je od mesta gde je juče primećen udaljena takođe nekoliko kilometara. Prema presudi, u koju je „Politika” imala uvid, Bogdanović je pratio svoju žrtvu, a kada je video da devojčica otključava vrata, sačekao je nekoliko minuta i pozvonio. Kada je devojčica upitala: „Ko je?”, on je odgovorio: „Tata”.

Ne sumnjajući da joj preti opasnost, ona je otvorila ulazna vrata kuće, i kada je videla da pred njima nije njen otac pokušala je brzo da ih zatvori. Bogdanović je, međutim, uspeo da stavi nogu između vrata i praga. Uz pretnju da je gotova ukoliko bude pisnula, napasnik je naterao devojčicu da pođe do sobe na spratu i skine donji veš. Zatim je seksualno zlostavljao.



Dve nedelje kasnije, Bogdanović je napao i treći put. U Ustaničkoj ulici povukao je žrtvu, takođe maloletnicu, do ulaza zgrade, a kada su došli između prvog i drugog sprata, naredio je da ga oralno zadovolji. Kako je ona odbila to da uradi, napasnik je nekoliko puta udario u glavu. Devojčica je počela da se otima, udara nasilnika i vrišti. Bogdanović nije uspeo u svojoj nameri jer je jedan od komšija čuo dečije vapaje i pobegao je.

Program pripreme za otpust Igora Bogdanovića

Povodom svega navedenog, pre dve nedelje kontaktirana je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija u vezi sa tim šta je sve urađeno sa njegovom pripremom za povratak u društvenu zajednicu.

"Kolege u Službi za tretman Kazneno-popravnog zavoda u Beogradu, u saradnji sa Odeljenjem za vanzavodske sankcije i mere, izradili su blagovremeno program pripreme za otpust osuđenog Igora Bogdanovića. Naglašavamo da je to deo naših redovnih procedura za svako lice koje se vraća u društvenu zajednicu kako bismo izbegli medijske spekulacije da se to čini ad hoc ili onda kada postoji medijska zainteresovanost za nekog pojedinca. U skladu sa zakonskim okvirom koja se odnosi na svako osuđeno lice, zavod je o isteku kazne Igora Bogdanovića obavestio njegovu porodicu, nadležni sud, nadležnu Policijsku upravu i Centar za socijalni rad.

Kako bi javnost bila podrobno informisana, podsećamo da se program sastoji od pružanja pomoći prilikom pronalaženja smeštaja i ishrane, pružanje pomoći u ostvarivanju prava na zdravstvenu i socijalnu zaštitu, davanja saveta u cilju usklađivanja porodičnih odnosa, pružanja podrške i pomoći prilikom pronalaženja zaposlenja, odnosno dovršavanja školovanja ili stručnog osposobljavanja, uspostavljanja saradnje sa nadležnim centrom za socijalni rad u cilju davanja novčane podrške za podmirivanje najnužnijih potreba… U tom smislu Bogdanoviću je izrađena lična karta tokom izdržavanja kazne zatvora i obezbeđena mu je neophodna dokumentacija kako bi koristio zdravstveno osiguranje i sva druga prava po izlasku na slobodu.

Program pomoći se sastoji od sedam koraka

 

1.pružanja pomoći prilikom pronalaženja smeštaja i ishrane;

2.pružanje pomoći u ostvarivanju prava na zdravstvenu i socijalnu zaštitu;

3. davanja saveta u cilju usklađivanja porodičnih odnosa;

4.pružanja podrške i pomoći prilikom pronalaženja zaposlenja, odnosno dovršavanja školovanja ili stručnog osposobljavanja;

5.uspostavljanja saradnje sa nadležnim centrom za socijalni rad u cilju davanja novčane podrške za podmirivanje najnužnijih potreba;

6. pružanje podrške i pomoći u uzdržavanju od upotrebe opojnih droga i alkohola;

7. pružanje drugih oblika pomoći i podrške.

Program se obustavlja ako lice prema kojem se program pomoći sprovodi ne sarađuje ili odbija saradnju.



SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Sasha u 26.12.2022 07:26:09 h
     0 
Ali, on je nagrađen! Dobiće smeštaj, posao i novac! Što ga nisu bar kastrirali pre izlaska iz zatvora ! Koja bre ljudska prava ! Da li je on o tome razmišljao pre nego što je napao to troje dece ! U ovom društvu vladaju izopačene vrednosti!