Glas Javnosti

ONI SU HARALI BEOGRADSKIM PODZEMLJEM: Nikad viđene fotografije žestokih momaka! (FOTO)

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Već viđeno, već pročitano, a još uvek postoje stvari koje nismo čuli i nismo videli. Žestoki momci sa beogradskog asfalta devedesetih godina, a i ranije, pravili su pravu pometnju u gradu i velike probleme "čuvarima zakona", a nekako se i dan danas spominju jer se stalno saznaju novi događaji i isplivavaju nove fotografije. Upravo ovo su one koje niste imali prilike da vidite do sada.

Giška

Đorđe Božović Giška, rame uz rame sa Željkom Ražnatovićem Arkanom, bio je jedan od najžešćih kriminalaca Beograda. Ipak, nije mu manjkalao ni znanja ni obrazovanja, pa je brzo sarađivao u operacijama sa DB-om, a bio je i komandant Srpske garde.

On je ubijen u Gospiću na ratištu 15. septembra 1991. godine. Mnoge su teorije o njegovoj smrti, a zvanična kaže "Napušten od tri tenka tadašnje JNA koji su se, umesto da mu čuvaju odstupnicu, iz do danas nejasnih razloga, jednostavno povukli. Giška je tog 15. septembra 1991. godine, dan pre 36. rođendana, više puta napustao zaklon pozivajući pomoć. Kad se poslednji put našao na brisanom prostoru, pogođen je sa tri hica. Umro je na rukama svog sinovca, takođe borca Srpske dobrovoljačke garde, Milovana Mićkovića, jednog od svedoka njegove pogibije, koji je i sam tada bio ranjen."

 Knele

Aleksandar Knežević Knele, mlad, žestok i nepromišljen- tako su ga opisivali mnogi. Ubijen je kada je imao samo 21 godinu. 28. oktobra 1992. godine u apartmanu 331 hotela "Hajat" na Novom Beogradu ubijen je Knežević. Ležao je na stomaku, a na ogledalu je krvlju bila ispisana poruka "broj 1".

Lepi

Zoran Branković zvani Lepi, jedan je od poznatijih pripadnika beogradskog podzemlja tokom devedesetih godina. Lepi je u svojim gostovanjima u raznim emisijama prepričavao anegdote u kojima je učestvovao sa ostatkom ekipe „sa asfalta“, ali i onim najmračnijim stvarima.

Šijan

Zoran Šijan, označavan je kao vođa surčinskog klana. Jedan od najopasnijih momaka sa beogradskog asfalta. Za njega je opšte poznata činjenica da se bavio bokso, ali i drugim stvarima. Šijana je ubijen 27. novembra 1999. oko 1.30 ujutru u svom "mercedesu 600", na uglu ulica Nemanjine i Svetozara Markovića u centru Beograda. U trenutku kad je Šijan zaustavio vozilo na semaforu, s leve strane prišao mu je automobil sa napadačima koji su u njega ispalili smrtonosne rafale iz "škorpiona". "Mercedes" je krenuo niz ulicu, prešao tramvajske šine i zaustavio se udarivši u parkirano vozilo sa druge strane ulice. Kao naručioci Šijanovog ubistva pominjani su Zoran Uskoković Skole i grupa Željka Maksimovića Make, ali nije skupljeno dovoljno dokaza, niti je pokrenut postupak.

Ljuba Zemunac

Ljubomir Magaš, iliti Ljuba Zemunac, neka mu to bude „umetničko ime“, bio je jedan od legendi beogradskog podzemlja. i jedna od najpoznatijih ličnosti jugoslovenskog podzemlja. Ubijen je 10. novembra 1986, a ubio ga je Goran Vuković zvani Majmun ispred oblasnog suda u Frankfurtu, ali se nalogodavac i dalje ne zna. Za vreme njegovog života se pričalo i pisalo da je bio prava pretnja za zemunski klan, a posle smrti da je umro onako kako je živeo, brzo i na ulici.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR