Glas Javnosti

"BOLI ME ĐON, NE IDEM U ZATVOR": Glavaš se oglasio posle presude za zločine nad Srbima

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Neću videti više dana zatvora, to je farsa za javnost, za međunarodnu zajednicu, politički insceniran proces, rekao je Glavaš.

Branimir Glavaš je na zagrebačkom Županijskom sudu proglašen krivim i osuđen na sedam godina zatvora zbog ratnog zločina nad srpskim civilima u Osijeku tokom Domovinskog rata, što je propratio vulgarnim reakcijama.

Ovo je bilo ponovljeno suđenje i ponovo je osuđen, a već je odslužio veći deo kazne. Naime, u zatvoru je proveo pet godina i tri meseca.

„Kada je proces krenuo, zagrebački advokati koji poznaju sudiju rekli su mi da je on **** koji nema petlju, sluga režima. Intimno sam očekivao da ću imati pravično suđenje, saslušano je 20 veoma važnih svedoka, pročitano 20-30 veoma važnih svedoka koji nisu privedeni u prvom suđenju, uzet je jedan broj materijalnih dokumenata, a sada prepisuje presudu Horvatoviću“, prokomentarisao je Glavaš, a potom se osvrnuo na ono što bi sada moglo da usledi:

„Nema veze, je… ga, njega i ovaj sud. Ići ćemo dalje, borićemo se, žalićemo se. Boli me đon ako naredi istražni sud.“

Kaže da više neće ići u zatvor.

„Neću videti više dana zatvora, to je farsa za javnost, za međunarodnu zajednicu. To je politički insceniran proces. Ovaj sluga (sudija, op.a.) sutra postaje predsednik Županijskog suda ili prelazi u Viši krivični sud. Kada mi je Horvatović izrekao kaznu, sedam dana kasnije postao je predsednik Višeg krivičnog suda”, izjavio je on, a na pitanje da li bi se vratio u Bosnu i Hercegovinu, kratko je odgovorio:

– Putovaću kao slobodan građanin.

Glas javnosti/D01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR