Glas Javnosti

Detalji LIKVIDACIJE u Sarajevu: Plaćene ubice stigle iz Švedske

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Policija u Sokocu sinoć je uhapsila jednu osobu koja se dovodi u vezu s ubistvom Harisa Osterdala u sarajevskom naselju Stup. Reč je o državljaninu Švedske, Oliveru Erbertu Peteru (26).

On je sinoć lociran na području Sokoca a pronađeno je i vozilo koje ga je čekalo tokom izvršenja likvidacije. Iza likvidacije stoje plaćene ubice. One su namenski stigle u Sarajevo kako bi likvidirale vođu jednog od narko kartela u Švedskoj.

MUP Kantona Sarajeva se oglasio saopštenjem za javnost.


– Operativnim radom, policijski službenici su došli do saznanja da se u vezu s izvršenjem ovog krivičnog dela može dovesti H.O.P. (26), državljanin Švedske. U saradnji sa PU Istočno Sarajevo, H.O.P. je sinoć oko 19.30 sati lociran i lišen slobode na području Istočnog Sarajeva, te smešten u službene prostorije Uprave policije MUP Kantona Sarajevo – navodi se u saopštenju.

Pokušaj likvidacije u Turskoj

Prema pisanju medija, uhapšeni Oliver Erbert-Peter je pokušao likvidaciju Osterdala pre nekoliko meseci u Istanbulu. Iako je na njega pucano nisu ga uspeli ubiti.

Osterdal se prema podacima bezbednosnih službi krio u BiH, a likvidiran je jer je navodno odlučio svedočiti protiv jednog od vođa narko kartela u Švedskoj zbog čega je postao meta.

Podsećamo, napadač Oliver Erbert – Peter je uhapšen, dok se za trećim osumnjičenim traga.

Tokom pucnjave ranjen je muškarac (22) koji je prebačen na KCUS. Tamo su mu konstatovane lakše telesne povrede.

Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR