Glas Javnosti

Bivši vaspitač Doma “Rada Vranješević” iz Banjaluke dobio 14 godina zatvora zbog obljube štićenice (13)

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Okružni sud u Banjaluci osudio je danas Aleksandra Kragulja (43) iz Banjaluke, bivšeg vaspitača i portira u Domu “Rada Vranješević” na 14 godina zatvora zbog obljube štićenice (13) ove ustanove.

Prvostepenom presudom Kragulju je izrečena mera bezbednosti, odnosno zabrane približavanja maloletnici na 50 metara kao i zabrana komuniciranja.

Optuženom je ujedno produžen pritvor do pravosnažnosti presude o čemu će odlučivati Vrhovni sud RS u narednom periodu.


Kragulj je krivična dela izvršio od 8. januara do 18. septembra 2020. godine. U presudi se navodi da su dela počinjena u garsonjeri Doma “Rada Vranješević” u kojem je Kragulj radio kao vaspitač.

Optuženom su ujedno na laptopu i telefonu pronađeni snimci i fotografije dečije pornografije.

Kragulj je otkriven nakon što se pojavilo pismo upućeno devojčici, a po načinu kako je napisano posumnjalo se da ga je pisao Kragulj.

Nakon toga pronađena je prepiska preko aplikacije Instagram između žrtve i profila za koje su postojale sumnje da koristi osumnjičeni.

Prema ranijim informacijama nakon što je vaspitač prijavio sumnje da je optuženi imao seksualne odnose sa oštećenom, pokrenut je i disciplinski postupak protiv Kragulja, a sve je prijavljeno i policiji.


Devojčica koju je obljubio Kragulj i ranije je bila žrtva seksualnog nasilja. Nju je baka podvodila starijem muškarcu zašto je osuđena na sedam godina zatvora za podvođenje deteta i porodično nasilje.

Muškarac koji je iskoristio devojčicu osuđen je na 12 godina zatvora za obljubu deteta.




Glas javnosti/T02S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR