Glas Javnosti

OKRIVLJENI ZA KRAĐU TESTOVA ZA MATURU KAZNU ĆE SLUŽITI U SVOM DOMU: Nanogica za štampara!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Radnik štamparije Igor Stamenković koji je osuđen na godinu dana zatvora zbog toga što je 14. juna 2019. iz štamparije izneo testove završnog ispita iz matematike kaznu će, odlukom Apelacionog suda u Beogradu, izdržavati u kući, bez elektronskog nadzora.

Presudom Višeg suda u Beogradu koja je doneta u decembru prošle godine, Stamenković je proglašen krivim i osuđen na kaznu klasičnog zatvora, ali je Apelacioni sud, tu odluku preinačio.

- Po nalaženju Apelacionog suda, u delu odluke u krivičnoj sankciji, pravilno je prvostepeni sud od olakšavajućih okolnosti na strani okrivljenog cenio činjenicu njegovog ranijeg života i porodične prilike, dok je od otežavajućih okolnosti cenio jačinu povrede zaštićenog dobra, odnosno da je došlo do odlaganja polaganja završnog ispita iz matematike na teritorije Republike Srbije, te ga je za ovo krivično delo osudio u trajanju od 1 godine.

Međutim, Apelacioni sud nalazi da su ispunjeni uslovi da okrivljeni izdržava navedenu kaznu zatvora u prostorijama u kojima stanuje jer se u konkretnom slučaju može očekivati da će se i na taj način ostvariti svrha kažnjavanja - navodi se u obrazloženju odluke Apelacionog suda.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR