Glas Javnosti

Oglasio se novinar Milan Jovanović, nakon ukinute presude Simonoviću: Ovim činom i pravosuđe targetira novinare!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Povodo odluke Apelacionog suda u Beogradu da ukine prvostepenu presudu bivšem predsedniku Opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću, osuđenom na četiri godine i tri meseca zatvora zbog toga što je podstrekavao na paljenje kuće novinara portala Žig info, oglasio se i Milana Jovanović.

- Živimo u zemlji bezakonja. Nema teoretske šanse da bilo kakvu pravdu dobijemo od našeg pravosudnog sistema. Očigledno da je Simonović još potreban aktelnoj vlasti za bavljenje prljavim poslovima i zato su ga sačuvali“, rekao je Jovanović Glasu Amerike.

„Nisam nikakvu drugačiju odluku ni očekivao, jer živimo u zemlji u kojoj vlada kriminal, mito, korupcija i nepotizam. Prema tome, kakva nam je vlast – takav nam je i pravosudni sistem“, ocenio je Jovanović. 

Osim Simonovića, na istu kaznu bio je osuđen i izvršilac Aleksandar Marinković, dok je Vladimir Mihailović kao posrednik osuđen na četiri godine zatvora.

Za novinara lokalnog portala Žig info najnovije vesti iz suda znače da, kako kaže, država ne postoji.

"Situacija je gora nego što je nekada bila na Siciliji. O kakvoj mi državi pričamo, u njoj ništa ne funkcioniše tako da to ne očekujem ni za pravosudni sistem. Uzalud je u Srbiji tražiti pravdu, ona je slepa, a funkcioneri i političari su ostali nedodirljiivi", rekao je Jovanović.

On je istakao da ne oćekuje da će novo suđenje doneti bilo šta drugačije, jer je očigledno da su novinari u Srbiji mete.

"Ovim činom i pravosuđe targetira novinare. Ne bi me iznenadilo da vinovnici ovog čina budu čak i odlikovani ili im budu dodeljene medalje za to što su uradili. Ovo je poražavajuće za sve građane Srbije", kazao je Jovanović i dodao da nije siguran hoće li učestvovati u novom sudskom postupku.

BONUS VIDEO: Legendarni inspektor beogradske policije Žarko Popović Pop o kriminalu u Srbiji...

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR