Glas Javnosti

OGLASIO SE MUP SRBIJE: Policija daje dozirane informacije kako ne bi poremetila istragu o maloj Danki

Hronika
Autor: Glas javnosti

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Željko Brkić izjavio danas da policija neće prestati potragu dok ne nađe telo dvogodišnje Danke Ilić.

On je, gostujući na TV Hepi, rekao da je teren koji se trenutno pretražuje takav da na neka mesta ljudska noga nikad ranije nije kročila.

"Trenutno se radi intenzivna akcija traganja u reonu Lazarevog kanjona, Lazareve pećina, vrtače. Naši ljudi izlažu svoje život opasnosti jer pretražuju veoma nepristupačan teren, nećemo odustati", rekao je Brkić.

Prema njegovim rečima, više od 1.500 pripadnika MUP je dalo sve od sebe da se nađe dete, više od 10 hektara površine je pregledano u okolini Banjskog polja, a sva raspoloživa sredstva su angažovana.


Zlotska reka  (Foto: Printskrin RTS)

On je istakao da policija daje "dozirane" informacije javnosti kako ne bi poremetila intezivnu istragu.

Navodeći da fraza "nema tela - nema dela" pripada romanima, rekao je da već sada ima dovoljno dokaza koji osumnjičene direktno dovode u vezu sa izvršenjem krivičnog dela i da je tužilaštvo to kvalifikovalo kao teško ubistvo.

"Na koji su način oni premestili telo, ko im je pomagao, koja su sredstva koristili, to će svakako biti uvrđeno i na tome se intenzivno radi. Sva pitanja na koja javnost želi odgovor, dobiće ih kad se za to steknu uslovi", rekao je Brkić.


Mišljenja i stavovi u ovom tekstu nisu nužno stavovi redakcije "Glasa javnosti"

Glas javnosti/H01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR