Glas Javnosti

OGLASIO SE MOMAK KOJEG JE PRETUKAO 'LEVIJATAN': Terali su me da se IZVINIM, odbio sam,napalo me je njih DESET (FOTO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Napadnuti momak iz Beograda, koji je pretrpeo batine i otvorene pretnje deset napadača iz nasilničke grupe "Levijatan" odbio je da se izvini njihovom "vođi" Pavlu Bihaliju zbog komenatar na društvenim mrežama i to ga je "mnogo koštalo".

"Navukli su me na susret tako što su me pozvali navodno da se dogovorimo oko posla. Kad sam došao tamo odveo me je do ćoška, a tu me je čekalo desetak muškaraca. Ne znam ko me je prvi udario…".

Ovim rečima svoju ispovest započinje Mikluš Boris, Beograđanin kog su pripadnici ekstremističke organizacije "Levijatan" napali zato što je napisao uvredljiv komentar na račun prvog čoveka "Levijatana" Pavla Bihalija.

Pretučeni mladić je, kako sam kaže, na jednoj fotografiji gde se u negativnom kontekstu pojavljuje Pavle Bihali na Facebook profilu ostavio komentar: "Dudlač". 

Prevarom do susreta

- Imam firmu i broj telefona mi je bio na Facebook profilu sa kog sam ostavio komentar. Redovno dobijam pozive sa nepoznatih brojeva pa nisam ništa pretpostavio... Ta osoba mi se predstavila kao Nikola - priča Boris.

Kako kaže, već sutradan uputio se na dogovoreni sastanak sa novim klijentom na uglu ulica Milutina Uskokovića i Koste Abraševića. Tu ga je navodno čekao "Nikola". Čim su se našli, krenuli su iza ćoška zgrade gde je čekala grupa od nekoliko pripadnika "Levijatana."

- Terali su me da me snime kako se izvinjavam i kažem da sam ja dudlač. Čim sam odbio da snimim klip usledili su udarci... To je njihov modus operandi, ako ocene da ih je neko uvredio, taj neko mora da se izvini u video izdanju. Računali su da ću se uplašiti jer ih je bilo desetak, da ću uraditi to - priča mladić, objašnjavjući da su udarci stizali i s leđa, te da ne zna tačno ko ga je prvi udario.

Kako kaže, da nije uspeo da se izvuče iz kandži nasilnika, ko zna kako bi se ova priča završila..

- Uspeo sam da im pobegnem u neko dvorište, pa su mi kroz ogradu pretili da sam mrtav čovek, a onda su se razbežali. Posle toga su usledili preteći telefonski pozivi -  priča on.

Nije prošlo mnogo a njemu je ponovo zazvonio telefon, ovog sa druge strane nije bio nikakav "lažni Nikola" već batinaš sa otvorenom pretnjom.

- Tražili su da snimim to izvinjenje i pošaljem im, inače će me "kad-tad" naći i "odrobijati". Ja sve te razgovore imam snimljene i može se jasno čuti da je razlog poziva moja uvreda na račun Bihalija - kaže i dalje uznemireni muškarac.

Nije prvi put da se susreće sa "Levijatanom"

Žrtva ekstremističke i nasilničke organizacije "Levijatan" već je imala priliku da dođe u susret sa nasilnicima koji se kriju iza grupe za zaštitu i brigu o životinjama. Prošle godine, kako nam je kazao, posetio ga je i Pavle Bihali, takođe zbog uvredljivog komentara.

- Dolazio mi je na adresu, ja sam mu rekao gde da dođe. Tad je bio sam i samo smo razgovarali. Rekao mi je da se "malo smirim" - rekao je mladić.

U pritvoru zadržana jedna osoba

Po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu policija je uhapsila šest pripadnika grupe "Levijatan", zbog sumnje da su maltretirali i prebili oštećenog. Sudija za prethodni postupak je doneo rešenje kojim je prema Borisu Kneževiću odredio pritvor do 30 dana zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, dok su ostali pušteni.

Boris Knežević je i na čelu organizacije "Četnička omladina". Na osnovu malobrojnih informacija koje se o njima mogu pronaći na internetu organizacija je osnovana 2011. godine, a bavi se očuvanjem četničke tradicije.

Na društvenim mrežama može se videti i da se Knežević neretko kreće u društvu ekstremista i šarlatana - Miše Vacića i Miroljuba Popovića.

(Glas javnosti/Mondo)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP