Glas Javnosti

OGLASIO SE INVESTITOR URUŠENOG GRADILIŠTA U BEOGRADU: Sve je bezbedno, ništa nike puklo niti srušeno!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Stanari Južnog bulevara oko broja 94, na Vračaru, gde se uršilo gradilište tik uz stambene objekte, imali su dramatičnu noć. Čekali su jutro ne bi li im se neko obratio.

Inspekcija je došla jutros oko 9 časova, ali, oni su tu nisu dugo zadržali i nisu davali nikakve izjave.

Inače, investitor ovog projekta Danko Mitrić rekao je ovoga jutra za TV Prva da je građevinska inspekcija izašla na teren i utvrdila "da ništa nije puklo i da ništa nije srušeno". Gradilište su zatvorili do danas da bi se uradila dodatna ispitivanja i utvrdili na licu mesta šta se dešava.

On kaže da nije istina da su građani evakuisani iz kuće koja se nalazi u blizini.

- Nije istina. Mediji su preneli i da je ta kuća srušena, ništa od toga nije istina. Inspekcija je sinoć izašla na lice mesta i konstatovala da je sve bezbedno. Niko nije iseljen i pomaknut sa svoga stana, tako da je to prava istina - rekao je investitor Mitrić.

  

Podsetimo da je sinoć je u Južnom bulevaru kod broja 94 u Beogradu došlo do urušavanja gradilišta, ali srećom niko nije stradao.

Nezvanično se saznaje da je Izvođac radova je firma iz Tutina koja se bavi proizvodnjom slame, pruca.

- Svi smo preplašeni, od četvrtka čujemo kako tlo vibrira. Verovatno je to posledica ovih kiša, ali nemamo kome da se obratimo. Danima ovo gradilište niko ne obilazi, a majstori koji rade kažu da ne razumeju srpski. Niko ne zna ni ko su ni šta se gradi - ispričali su stanari okolnih zgrada sinoć.

Kako se saznaje od komšija, gradilište je niklo pre par meseci, ali ne znaju ko je izvođač i investitor.

- Plašim se zbog dece jer je neobezbeđeno, trotoar se urušio, a u blizini je i škola. Konstatno čujemo ovih dana kako se zemljište odronjava - ispričala je komšinica.

 Kako je procenila građevinska inspekcija, ljudi koji žive u kući tik uz urušeno gradilište u Južnom bulevaru su jedini ugroženi stanari, dok su stanari okolnih višespratnica bezbedni, iako su i ove zgrade tik uz gradilište.

  

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR