Glas Javnosti

Oglasio se direktor specijalne bolnice: KAD JE IZBIO POŽAR U ČIGOTI BILO OKO 30 DECE I VIŠE NEPOKRETNIH LJUDI! (VIDEO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Požar koji je izbio sinoć oko 23.30 u Specijalnoj bolnici za bolesti štitaste žlezde i bolesti metabolizma Čigota" na Zlatiboru je lokalizovan, a u toku je dogašavanje. U trenutku izbijanja požara, u Institutu je bilo oko 100 ljudi, oko 30-oro dece, i više nepokretnih pacijenata, kao i radnici treće smene, kako zadravstveni radnici tako i nemedicinska služba obezbeđenja.

Oni su prvi i krenuli sa evakuacijom pacijenata, ističe direktor "Čigote" Aleksandar Simić.

- Oko 23.30 obavešten sam o požaru na petom spratu koji su krenuli sa evakuacijom pacijenata, spuštanjem pacijenata na niže spratove. Bilo je i tidesetak dece - rekao je Simić.

Inače, požar je zahvatio krov i poslednji, peti sprat bolnice, a kako ističe nepokretni pacijenti su smešteni u obližnji hotel...

Podsetimo, u gašenju požara bilo je angažovano oko 50 vatrogasaca.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Užicu Saša Cicvarić rekao je da će se uviđaj obaviti u najkraćem mogućem roku. Dolaskom na lice mesta vatrogasci-spasioci su zatekli požar u reazbuktaloj fazi.

Cicvarić kaže da je plamen zahvatio krov, a da je ceo šesti sprat napravljen od drvene konstrukcije, plastičnog krovnog pokrivača, tako da je bilo otežavajućih okolnosti.

Vatru je gasilo 47 vatrogasaca sa 11 vozila do sedam sati kada je požar lokalizovan, istakao je Cicvarić. Dodaje da je 114 pacijenata uspešno i brzo evakuisano od stane zaposlenih i vatrogasaca.Glas javnosti / E02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR