Glas Javnosti

OGLASIO SE ADVOKAT MIROSLAVA ALEKSIĆA: Miki je odstranjena prostata, nije mogao da siluje, a slučaj mora biti vraćen u sudnicu

Hronika
Autor: Glas javnosti

Zoran Jakovljević, advokat Miroslava Mike Aleksića  izneo je detalje odbrane svog klijenta koji je optužen za silovanje i rekao da je nezadovoljan načinom na koji je ovaj slučaj ispraćen u medijima.

Jakovljević ističe da je nedopustivo što anonimne osobe daju navodno ekskluzivne informacije, za koje tvrdi da su laži.

- Odbio sam da se pojavljujem u televizijskim emisijama, načelno zbog takvog stava medija, koji su se u slučaju Miroslava Aleksića pretvorili u fabrikante obmane. Ja ne znam kako bih postupio da sam na njegovom mestu. Svi ti napadi, anonimne izjave i svedoci koji daju čitave intervjue u medijima, bez imena i prezimena, to je nedopustivo, rekao je Zoran Jakovljević.

Advokat Jakovljević kaže da će se njegova taktika odbrane zasnivati pre svega na izbegavanju davanja izjava i vraćanju slučaja među sudske organe.

-Zbog svega toga, imam nameru da budem principijelan i da ovaj slučaj vratim u sudnicu, umesto da govorim u televizijskim emisijama. Posle toliko laži i emitovanja gluposti, neću da budem "Don Kihot koji juriša na vetrenjače". Umesto toga, u sudnici ćemo ih "zgromiti" dokazima. Odbrana ima mnogo toga da kaže i razotkrije“, kaže advokat Miroslava Aleksića.

Jakovljević kaže da odbrana ima jake dokaze i čeka odgovarajući trenutak da ih iznese.

- Snimici koji se pominju u medijima čak nisu ključni ni važni. Samo ću reći jednu jednostavnu stvar koja bi svima trebala da bude jasna. Iz zdravstvenih razloga, Miroslavu Aleksiću je pre nekoliko godina morala da bude odstranjena prostata. Pa, da li čovek koji nema prostatu može da počini silovanje? Čekamo samo da vidimo sa čime se suočavamo, jer svakog dana navodno isplivavaju novi slučajevi. Ne treba žuriti, treba ovaj slučaj isterati do kraja, rekao je  Zoran Jakovljević za “Mondo”.

Da podsetimo, u Višem tužilaštvu u Beogradu nedavno je prekinuto saslušanje treće devojke koja je davala iskaz u vezi optužbi za silovanje i nedozovoljene polne radnje od strane Miroslava Aleksića, kako mediji nezvanični tvrde prekid je usledio jer je Aleksićev branilac Zoran Jakovljević tražio izuzeće postupajućeg zamenika tužioca.

Kako se navodi Jakovljević je naveo da je tužilaštvo pristrasno u odnosu na odbranu, jer u sva tri dana saslušanja onemogućava oštećenima da odgovaraju na sva pitanja branioca osumnjičenog Aleksića. Neka od pitanja koje je tužilaštvo odbilo braniocu su "zašto su posle zlostavljanja nastavile da idu u školu glume kod Aleksića" i "da li su prilikom samog čina zlostavljanja mogle da napuste prostoriju u kojoj se to dešavalo".

Sa druge strane Viši tužilac odbio je zahtev branioca Miroslava Aleksića za izuzeće zamenika tužioca koji postupa u istrazi zbog kako je naveo pristrasnosti. Ocenjeno je da je zahtev neosnovan i saslušanje je nastavljeno nakon sat vremena, a u međuvremenu završeno.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR