Glas Javnosti

OGLASILO SE TUŽILAŠTVO: Procesuirano 25 osoba od početka protesta u Beogradu

Hronika
Autor: Glas javnosti

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je od početka protesta koji poslednja dva dana traju u Beogradu procesuirano 25 osoba.

Tužilaštvo navodi da je više njih procesuirano  zbog sumnje da su izvršili krivična dela izazivanje opšte opasnosti i nasilničko ponašanje.

Tužilaštvo napominje da ovi podaci nisi konačni te da se radi na identifikaciji i drugih osimnjičenih kako za krivična dela tako i prekršaja protiv javnog reda i mira.

U saopštenju se napominje da je Više javno tužilaštvo zajedno sa osnovnim tužilaštvima aktivno pratilo razvoj nasilnih događaja i u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova preduzimalo mere radi očuvanja javnog reda i mira i gonjenja izvršilaca krivičnih dela koja su izvršena u blizini Narodne skupštine.

Ističe se da će ovo tužilaštvo, imajući u vidu svoju zakonsku obavezu da preduzima gonjenje izvršilaca krivičnih i kaznenih dela, nastaviti sa preduzimanjem daljih radnji radi očuvanja javnog reda i mira u Beogradu kao i poštovanja Ustavom i zakonom zaštićenih vrednosti našeg društva.

Danas se u ovom tužilaštvu očekuje saslušanje nekoliko osumnjičenih za krivična dela počinjena 6. jula u centru Beograda.

(Izvor: Mondo)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR